Ce recompense oferă o companie din Rusia pentru distrugerea tancurilor Leopard 2 și Abrams

Ce recompense oferă o companie din Rusia pentru distrugerea tancurilor Leopard 2 și Abrams

O companie din Rusia susține că va oferi cinci milioane de ruble, echivalentul a 72.000 de dolari, în numerar primilor soldați care vor distruge sau captura tancuri de fabricație occidentală în Ucraina.

Tanc Leopard 2 FOTO Profimedia

Statele Unite, Germania și alte câteva țări europene s-au angajat să ajute Ucraina cu tancuri grele de luptă în următoarele luni într-un efort de creștere a capacităților sale de a rezista și eventual de a respinge invazia rusă.

Decizia a fost criticată de regimul din Rusia, care, într-o declarație propagandistică, a susținut că tancurile occidentale vor „arde” pe câmpul de luptă.

Ca urmare a criticilor Kremlinului, Fores, o companie din sectorul energetic cu sediul în Ural, a anunțat că va oferi cinci milioane de ruble în numerar primilor soldați care vor distruge sau captura tancuri Leopard 2 de fabricație germană și Abrams de fabricație americană. De asemenea, compania mai anunță recompense de 500.000 de ruble, echivalentul a 7.200 de dolari, pentru orice soldat care va distruge sau captura ulterior tancuri de acest tip.

Împrumutând retorica și propaganda Kremlinului, Fores acuză NATO de escaladarea războiului din Ucraina. Ori statele membre NATO nu fac decât să ajute Ucraina să-și apere suveranitatea și integritatea teritorială în fața unei Rusii care duce un război de cucerire în secolul XXI.

De la începutul războiului din Ucraina, declanșat de Vladimir Putin la 22 februarie 2022, Moscova a susținut că a distrus sute de piese de armament de fabricație occidentală. Kievul a respins în mod constant declarațiile în acest sens.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

2 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

3 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

4 VIDEO Priviți cum arată în realitate! / Noi amănunte despre vizita „surpriză” a lui Putin la Mariupol

5 Cazul Ianis Hagi, o „boală cronică“ în România: „În Germania, nu vezi așa ceva!“