Ce salarii primesc cei 13 consilieri personali ai primarului Nicușor Dan

Ce salarii primesc cei 13 consilieri personali ai primarului Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și-a angajat nu mai puțin de 13 consilieri personali plătiți din bani publici. Printre aceștia figurează fosta șefă a Asociației Salvați Bucureștiul, un fost senator și un fost deputat, ambii de la USR.

Cel mai mare salariu îl are consilierul personal pe sănătate, medicul Silvia Terinte, de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, care primește lunar 10.010 lei net. Adică peste 2.000 de euro lunar net.

Newsweek România a obținut lista cu salariile celor 13 consilieri personali angajați la cabinetul primarului Nicușor Dan, dar și ale celor trei angajați de la cabinetele viceprimarilor Horia Tomescu și Stelian Bujduveanu.

Mihail Vladimir Poenaru, director de cabinet al primarului

Pe 18 martie 2021, avocatul Mihail Vladimir Poenaru a fost angajat pe funcția de consilier personal al edilului Nicușor Dan. Conform atribuțiilor de serviciu, avocatul Poenaru asigură organizarea, conducerea și coordonarea Cabinetului Primar General, precum și organizarea activității Primarului General. Pentru munca prestată, este renumerat lunar cu suma 8.838 lei brut, adică 5.170 lei net.

Înainte de a intra în slujba lui Nicușor Dan, Mihail Poenaru a fost consilierul personal al secretarului de stat Luminița Popescu, pusă de PNL la șefia Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANESFB). Din declarația de avere depusă în martie 2021 la plecarea din funcție, rezultă că, în anul 2020, Poenaru a făcut parte din Birou Electoral Central, de unde a primit o indemnizație de 19.100 lei.

Tot în anul 2020, Poenaru a primit pentru servicii de avocatură de la societatea de avocați Răzvan Dincă & Asociații un venit net de 30.669 lei. Din același document mai aflăm că Poenaru a fost angajat și la Ministerul Transporturilor până în decembrie 2020, de unde a încasat 2.679 lei, iar de la ANESFB - puțin peste 21.000 lei. În prezent, Mihail Vladimir Poenaru este doctorand în Drept în cadrul Universității din București.

Oana Cătălina Poenaru, consilier juridic

Oana Cătălina Poenaru, președinta Asociației Salvați Bucureștiul, a fost angajată de edilul Nicușor Dan pe funcția de consilier personal cu atribuții pe probleme juridice și urbanism în data de 7 aprilie 2021. La fel ca Mihail Poenaru, a fost încadrată cu un salariu de 8.838 lei brut, adică 5.170 lei net. Contactată de Newsweek România, Oana Poenaru a spus că nu există nici o legătură de rudenie între ea și Mihail Poenaru.

Asociația Salvați Bucureștiul a fost înființată în anul 2008 de actualul primar Nicușor Dan, care a renunțat la șefia organizației înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2016. În acest context, a numit-o pe Oana Poenaru pe funcția de președinte al asociației. În paralel, Oana Poenaru a fost angajată și la Senatul României pe funcția de consilier parlamentar (funcționar public) angajat la cabinetul vicepreședintelui/secretarului Senatului desemnat de USR.

Conform declarației de avere depusă în iunie 2020, Oana Poenaru încasa un salariu anual de 75.950 lei.

Consilierii pe transporturi

Tudor Măcicășan, expert în mobilitate durabilă, a fost angajat pe edilul Nicușor Dan în funcția de consilier personal pe transporturi și mobilitate, cu un salariu brut de 7.867 lei, adică 4.602 lei net.

Pe pagina sa de web, macicasanul.ro, susține că oferă consultanță în timp real pentru primarul Bucureștiului, Nicușor Dan. Tot de acolo aflăm că Tudor Măcicășan era ajutat de o întreagă echipă. Printre membrii echipei se află și Cătălina Titiana Ghelan, specialistă în marketing, care la rândul ei a fost angajată de Nicușor Dan pe funcția de consilier personal pe Transporturi. Ea primește un salariu brut de 8.431 lei, adică 4.932 lei net.

Tot pe transporturi și mobilitate, Nicușor Dan este consiliat personal de Celestin Domițian Drăgănescu, din Târgoviște. Acesta a fost angajat pe 2 decembrie 2020 cu un salariu brut de 9.263 lei, adică 5.419 lei net. În plus, edilul Nicușor Dan l-a numit și în Consiliul Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov.

Consilierii pe sănătate

Medicul chirug Cristinel Dumitru Badiu, de la Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, a candidat din partea PNL pentru un loc de senator de București, dar a ajuns consilierul personal al primarului Nicușor Dan. El a fost angajat 15 februarie 2021 în funcția de consilier personal pe sănătate cu un salariu brut de 9.716 lei, ceea ce înseamnă un salariu net de 5.683 lei.

Anterior, în mandatul de primar al Gabrielei Firea, Badiu figura ca angajat pe funcția de medic primar la Compania Municipală Medicală București SA, de unde a încasat un salariu de 37.947 lei. În plus, a mai încasat 106.014 lei de la Spitalul „Bagdasar Arseni” și 62.578 lei de la Universitate de Medicină „Carol Davila.

Tot consilier personal pe sănătate a fost angajat și medicul liberal Nicolae Dragoș Garofil, cu un salariu brut de 2.210 lei, adică 1.292 lei net. El a deținut funcțiile de consilier la Guvern și secretar de stat în Ministerul Sănătății în guvernul condus de premierul Ludovic Orban. Totodată, a fost și „speaker” la Institutul Aspen, organizație condusă de Mircea Geoană, actual secretar general adjunct al NATO.

Mediul Silvia Alexandra Terinte, de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, este cel de-al treilea consilier personal pe sănătate al primarului Nicușor Dan. Ea a fost angajată pe 14 decembrie 2020 cu un salariu de 17.111 lei brut, adică 10.010 lei net. Ceea ce înseamnă în jur de 2.000 de euro lunar.

Începând cu noiembrie 2020, Silvia Terinte este membru în Grupul de lucru privind strategia de vaccinare din România. A fost voluntar în campanii antidrog și în cadrul unei fundații care încurajează sprijinul și interacțiunea dintre generații.

Un deputat și un senator USR, angajați consilieri personali

Fostul deputat și consilier general USR Alexandru Ciurea și-a găsit un loc pe lista de consilieri personali ai edilului Nicușor Dan. El a fost angajat pe 15 ianuarie 2021 pentru a oferi primarului sfaturi juridice. Pentru asta, primește lunar un salariu brut de 9.263 lei, adică 5.419 lei net. Avocatul Alexandru Ciurea este absolvent al Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne și absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității din București.

Nicoleta Ramona Dinu, fost senator USR de Constanța, a fost angajată cu patru ore de Nicușor Dan în funcția de consilier personal în data de 14 februarie 2021 cu un salariu brut de 4.859 lei, adică 2841 lei net. Ea îl consiliază pe Nicușor Dan pe probleme de insolvență și guvernanță corporativă.

Contactată de Newsweek România, Nicolaeta Dinu a spus că este angajată cu patru ore la cabinetul primarului. „Deocamdată facem analize. Situațiile sunt diverse. Facem întâlniri, solicităm situațiile financiare și să vedem cum se poate face închiderea companiilor astfel încât să nu fie afectate serviciile publice”, a spus Nicoleta Dinu.

Consilierii pe achiziții și comunicare

Tinel Speranțiu Ticu este consilierul personal al lui Nicușor Dan pe partea de achiziții și investiții. Acesta a fost angajat pe 23 noiembrie 2020 cu un salariu brut de 9.487 lei, adică 5.549 lei net.

Nicolae Calistru este consilierul personal al lui Nicușor Dan din 6 aprilie 2021. El se ocupă cu managementul comunicării și primește un salariu brut de 9.263 lei, adică 5.419 lei net.

Pe partea de presă și comunicare, Nicușor Dan a angajat-o pe Andreea Elena Udrea, fost jurnalist la Evenimentul Zilei și moderator la B1TV. Înainte de a ajunge în echipa lui Nicușor Dan, ea a făcut parte din echipa de comunicare a PNL.

Consilierii viceprimarilor

Cei doi viceprimari, Horia Tomescu (USRPLUS) și Stelian Bujduveanu (PNL), beneficiază de trei angajați. Primăria Municipiului București nu a vrut să zică care dintre ei lucrează pentru viceprimarul Tomescu și care pentru Bujduveanu. Astfel, Izabela Manolache a fost angajată pe 24 decembrie 2020, chiar în Ajunul Crăciunului, pe funcția de consilier, cu un salariu brut de 8.828 lei, adică 5.320 lei net. Ea are ca atribuții „asigurarea în dublu sens a fluxului informațional între primărie și petenți, între cabinetul viceprimarului și instituțiile publice aflate în coordonarea sa, precum și între departamentele primăriei”.

Pe 4 ianuarie 2021, Ioana Mihaela Dimitriu a fost angajată pe funcția de consilier cu un salariu brut de 10.213 lei, adică 5.975 lei net. Ea oferă îl consiliază pe unul dintre viceprimari „în probleme juridice, asistență socială, politici sociale și administrație publică”.

Corina Roxana Grigoriu a fost angajată pe 9 martie 2021 cu un salariu de 7.867 lei brut, adică 4.602 lei net. Îl consiliază pe unul dintre viceprimari în „comunicare publică, învățământ, politici de educație și tineret, administrație publică”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...