Cel mai mare avion construit vreodată va parcurge cea mai lungă călătorie din întreaga sa istorie

Cel mai mare avion construit vreodată va parcurge cea mai lungă călătorie din întreaga sa istorie

Aeronava, având o greutate de aproximativ 600 de tone a decolat marţi, 10 mai, de pe aeroportul Gostomel din Ucraina şi urmează să aterizeze în faţa unei mulţimi uriaşe de entuziaşti, pe aeroportul din Perth, Australia, duminică dimineaţă, scrie Descoperă.

Cel mai mare avion construit vreodată va parcurge cea mai lungă călătorie din întreaga sa istorie

Proiectat şi construit în Ucraina, în anii 1980, Antonov An-225 Mriya va trebui să facă mai multe escale pentru a fi realimentat, înainte ca încărcătura pe care o transportă, un generator electric cu o greutate de 117 tone, să ajungă la destinaţie.

Dispozitivul a fost preluat din Republica Cehă şi urmează să fie livrat companiei miniere australiene Worstely Alumina. Odată pus în funcţiune, generatorul va avea rolul de a alimenta utilajele folosite pentru prelucrarea bauxitei, minereul din care se extrage aluminiul.

Măsurând 84 de metri lungime şi având o anvergură a aripilor de 88 de metri (aproape de două ori lăţimea unui teren de fotbal obişnuit), avionul a fost folosit de peste două decenii pentru a transporta încărcături masive. Fără a fi încărcat, Antonov An-225 Mriya (cuvânt care în limba ucraineană înseamnă ,,vis") poate zbura timp de până la 18 ore, fără a fi realimentat.

Inginerii estimează că faza de descărcare a generatorului de la bord ar putea dura până la 10 ore, notează Descoperă.

Reprezentanţii companiei de logistică care va facilita transportul, DB Schenker, au declarat că avionul va staţiona două zile pe aeroportul din Perth, înainte de a-şi lua din nou zborul.

,,Entuziasmul şi aşteptările pe care le avem sunt foarte mari. Suntem încântaţi că putem coordona acest proiect impresionant", a declarat Frank Vogel, directorul Diviziei de petrol şi gaze din cadrul DB Schenker.

Administraţia aeroportului din Perth se aşteaptă ca la eveniment să participe peste 50.000 de oameni. În acest sens, au fost pregătite zone speciale, din care vizitatorii pot observa cu uşurinţă momentul aterizării.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …

5 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…