Cel mai mare mister al Bibliei: unde se află Chivotul Legii și ce reprezintă el VIDEO

Cel mai mare mister al Bibliei: unde se află Chivotul Legii și ce reprezintă el VIDEO

Chivotul Legământului reprezintă unul dintre cele mai mari mistere biblice care fascinează și contrariază și în prezent.

Conform Bibliei, Chivotul Legământului, care mai este cunoscut și ca Arca alianței, Arca legământului, Chivotul Legii, Chivotul lui Dumnezeu, a fost o cutie/cufăr construită la ordinul lui Moise, de către israeliți în timp ce aceștia rătăceau prin deșertul Sinai, după fuga din Egipt. Cufărul, zice legenda, a adăpostit tablele cu cele Zece Porunci, scrise de acesta pe Muntele Sinai la porunca lui Dumnezeu.

Tăbliţele legii cu cele zece porunci au fost scrise de însuşi Dumnezeu şi apoi i le-a dat lui Moise atunci când a plecat cu poporul evreu din Egipt, pentru a ajunge în Ţara Făgăduinţei, drum care a durat 40 de ani.

Chivotul, realizat din lemn de salcâm, placat cu aur, iar pe capac are fixaţi doi heruvimi din aur, a fost adăpostit în Templul din Ierusalim, ridicat de regele Solomon, până la invazia babilonienilor, în secolul al VI-lea î.Hr., când a dispărut fără urmă. Însă, există numeroase speculații cu privire la locul în care acesta s-ar afla în ziua de azi.

Potrivit unor teorii, cufărul a fost mutat în siguranță în Egipt. De acolo, se presupune că a ajuns la Aksum, în Etiopia, în Biserica Sf. Maria a Sionului unde este păzit în permanență de un călugăr căruia îi este interzis să părăsească terenul sacru atâta timp cât este în viață, și tot acolo s-ar afla și astăzi.

Însă, în secolul al XVI-lea, când au avut loc bătălii crâncene între regatul creștin al Abisiniei și invadatorii musulmani, care au provocat multe pagube, inclusiv distrugerea mânăstirilor de pe insula Tana Kirkos, unde se credea că ar fi fost păstrat Chivotul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale