Cel mai modern și mai scump portavion nuclear, USS Gerald R. Ford, încorporat în flota SUA

Cel mai modern și mai scump portavion nuclear, USS Gerald R. Ford, încorporat în flota SUA

Flota SUA a încorporat vineri portavionul nuclear USS Gerald R. Ford, cel mai modern și mai scump din întreaga sa flotă, care poate transporta un echipaj de 4.500 de oameni și care poate primi la bord 70 de avioane, informează EFE.

Deși aflat deja în dotarea flotei SUA, nu este de așteptat ca portavionul Gerald R. Ford să participe la misiuni militare pe mările și oceanele lumii mai devreme de 2020.

Procedura de predare a avut loc la șantierele din Newport News, statul Virginia, după mai multe probe realizate începând cu data de 26 mai, a informat joi flota SUA într-un comunicat de presă.

Portavionul USS Gerald R. Ford este "perla coroanei" flotei SUA, o fortăreață plutitoare cu propulsie nucleară, automatizată și cu tehnologii care permit desfășurarea în timp record și care a costat aproximativ 13 miliarde de dolari.

Cu încorporarea USS Gerald R. Ford, SUA dispun în prezent de 11 portavioane, iar președintele american Donald Trump a promis că țara sa va dispune de 12 portavioane.

Prezent în martie la șantierele din Virginia, Donald Trump a declarat că portavionul USS Gerald R. Ford "va asigura capacitățile necesare pentru a ne feri de terorism și pentru a lupta împotriva dușmanilor în viitor".

În afara celor 12 portavioane, Trump a promis că SUA vor deține 350 de nave de război, că va spori numărul militarilor în cadrul tuturor forțelor armate ale SUA și că va crește puterea militară americană pentru a atinge noi recorduri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...