Cel puţin 150 de persoane au fost evacuate din cauza incendiului forestier din Marmaris

Cel puţin 150 de persoane au fost evacuate din cauza incendiului forestier din Marmaris

Cel puţin 150 de persoane au fost evacuate din casele lor miercuri, în timp ce un incendiu a avut loc pentru a doua zi în Marmaris, sudul Turciei.

Turcia nu a raportat nicio ameninţare la adresa populaţiei din cauza incendiului în zona staţiunii Marmaris.

„Temperatura aerului şi viteza vântului afectează foarte mult răspândirea unui incendiu de pădure. Pe măsură ce temperatura creşte şi viteza vântului, ne adaptăm acţiunile. Până acum, controlăm răspândirea incendiului, dar nu avem suficiente echipamente în aer. Noi a trebuit să evacuăm complet 150 de cetăţeni din 52 de gospodării”, a declarat ministrul agriculturii şi pădurilor al ţării, Vakhit Kirishchi, la postul de televiziune CNN TÜRK .

Totodată, ministrul a dat asigurări că autorităţile turce ţin situaţia sub control. "Anul trecut am avut trei avioane [de incendiu], anul acesta avem 20. Vom primi, de asemenea, 10 elicoptere cu echipament de vedere pe timp de noapte", a adăugat Kirishci.

Incendiul din zona Marmaris a izbucnit marti seara.

Potrivit parchetului, acesta a provocat pagube pădurii de conifere din regiunea staţiunii pe o suprafaţă de 300-400 de hectare. Pădurea arde în zone greu accesibile, aşa că accentul în stingerea incendiului este pus pe aviaţie. Lucrările au implicat 20 de elicoptere şi 14 avioane. În total, aproximativ 1,5 mii de oameni şi 400 de echipamente sting incendiul.

Incendiile forestiere din Turcia sunt un fenomen anual, dar în vara anului 2021, cele mai mari incendii forestiere au avut loc în 30 de provincii din sudul republicii deodată. Incendiile au ucis 10 persoane şi au rănit peste 860.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...