Cele mai bune diete de slăbit rapid. Cinci rețete de top în 2023, care este condiția esențială pentru a slăbi

Cele mai bune diete de slăbit rapid. Cinci rețete de top în 2023, care este condiția esențială pentru a slăbi

Cinci diete sunt considerate cele mai bune în ceea ce privește pierderea kilogramelor, dacă sunt respectate cu strictețe. Aceste rețete de slăbit pot reduce în mod eficient grăsimea de pe abdomen și vă pot stimula metabolismul. Dietele bogate în proteine ​​sunt considerate eficiente.

Dieta mediteraneană, printre rețetele de slăbit cele mai eficiente FOTO Shutterstock

Dieta cetogenă limitează consumul de carbohidrați la sub 10% din totalul caloriilor pe zi și include un aport mai mare de proteine ​​și grăsimi, relatează www.sportskeeda.com.

O dietă bogată în proteine ​​și grăsimi poate reduce foamea, poate crește rata metabolică și poate ajuta la obținerea masei musculare. Organismul folosește acizi grași pentru producerea de energie prin sintetizarea corpilor cetonici din moleculele de grăsime. Acest proces este cunoscut sub numele de cetoză nutrițională. Glicerolul prezent în grăsimi este utilizat pentru producerea de molecule de glucoză. Această dietă este considerată una dintre cele mai bune diete pentru pierderea în greutate.

Dieta mediteraneană

Dieta mediteraneană include fructe proaspete, legume verzi proaspete, cereale integrale, pește, nuci, leguminoase și ulei de măsline, împreună cu o cantitate moderată de lactate, carne și carne de pasăre. Aceste alimente ar trebui să fie proaspete și nu procesate.

Această dietă include, de asemenea, grăsimi sănătoase și alimente bogate în fibre , care pot scădea colesterolul rău. Polifenolii prezenți în alimentele menționate mai sus sunt cunoscuți că ajută la înmulțirea bacteriilor intestinale bune și îmbunătățesc digestia. Această dietă este cu siguranță printre cele mai bune diete pentru pierderea în greutate.

Dieta Mayo Clinic

Dieta Mayo Clinic este o dietă bifazică. Prima fază de 2 săptămâni este concepută pentru introducerea a cinci obiceiuri sănătoase în viața ta. Acesta vă ajută să slăbiți între 2,7 și 4,5 kilograme în următoarele două săptămâni. Include alimente simple cu conținut scăzut de calorii și recomandă exerciții fizice ușoare până la moderate. Regulile sunt, de asemenea, flexibile.

Postul intermitent

Metodele de post sunt modele de alimentație care vă pot ajuta să pierdeți în greutate. Postul intermitent a câștigat popularitate. Nu impune tipul de alimente care trebuie consumate.

Cele trei metode de post intermitent sunt:

  • Metoda 16/8: Această metodă implică sărirea peste micul dejun și consumarea alimentelor doar la prânz și cină. Ar trebui să existe un interval de 16 ore între cină și masă din ziua următoare.
  • Post de 24 de ore: Postul se face timp de 24 de ore, de obicei o dată sau de două ori pe săptămână.
  • Dieta 5:2: în această metodă, doar 500-600 de calorii sunt consumate în două zile neconsecutive ale săptămânii. În alte zile, dieta rămâne ca de obicei.

Dieta pe bază de carne

Dieta presupune consumul de alimente de origine animală. Este o dietă extrem de restrictivă care include carne roșie, ouă întregi, pui și lactate cu conținut scăzut de lactoză. Această dietă este mai restrictivă și nu permite niciun fel de fructe sau legume.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro