Cele mai noi criptomonede lansate în 2022

Cele mai noi criptomonede lansate în 2022

2022 marchează o perioadă numită “iarna criptomonedelor”, dar este și anul în care noi produse din categoria monedelor virtuale au fost lansate. Echipele din spatele fiecărei noi valute speră că rezultatul muncii lor se va constitui în următoarea mare monedă virtuală de succes. Să vedem ce monede virtuale au fost lansate în fiecare trimestru al anului 2022, până acum!

Criptomonede deja lansate

Starfish OS (IGT)

Starfish OS (IGT) a fost lansat în prima parte a anului 2022, dar cele mai vechi date de tranzacționare pentru Starfish OS IGT datează din august 2022. Prețul unui IGT este de $1,1510 în septembrie 2022. Starfish este un reprezentant al descentralizării globale și asigură o serie de drepturi și interese digitale ale utilizatorilor săi.

Criptomonede Thunder Brawl (THB)

Alte criptomonede de investit în 2022 includ Thunder Brawl (THB). Aceste criptomonede sunt utilizate în jocul Dystopian, iar utilizatorii pot acumula criptomonede THB prin intermediul jocului, câștigând diverse provocări.

Miidas NFT (MIIDAS)

Miidas este descrisă ca fiind prima platformă de lansare și prima piață de token nefungibil (NFT) din lume pentru activele digitale și fizice. Facilități oferite de Miidas includ posibilitatea de a crea și vinde NFT-uri gratuit oricând, acces anticipat la NFT-urile nelansate înainte de a fi listate pe piață și comision zero pentru activele digitale până la 31 decembrie 2022.

Rise of Empire (ROEMP)

Rise Of Empire (ROEMP) este o criptomonedă implementată pe Binance Smart Chain (BSC BEP-20). Prețul din data de 8 septembrie 2022 pentru Rise Of Empire este de 0,000348309888 USD, cu un volum de tranzacționare pe 24 de ore de 154,76 USD. Criptomoneda are o rezervă circulantă de monede ROEMP și o rezervă totală de 100 milioane.

Optimism L2 airdrop

La 1 iunie, aproape 249.000 de utilizatori înregistrați au primit noul token Optimism prin airdrop. Optimism Layer-2 este o soluție eficientă de scalare Ethereum, care ajută la scăderea costurilor de tranzacție pe blockchain-ul Ethereum.

Pentru a revendica tokenuri Optimism Layer 2 OP, un utilizator trebuie să își verifice eligibilitatea prin intermediul site-ului Optimism, să adauge Optimism în portofelul său MetaMask prin Chainlist și să se conecteze la rețea.

Luna 2.0

Într-o încercare de redresare după prăbușirea masivă a criptomonedei Luna, Do Kwon și echipa Terra au pus în aplicare un plan de recuperare. Luna 2.0 este noul simbol al blockchainului Terra, menit să salveze ecosistemul Terra Luna în urma deprecierii monedelor stabile.

Luna 2.0 nu va înlocui efectiv versiunea existentă a lui Luna. Vechiul blockchain - și vechea Luna - nu vor dispărea pur și simplu, ci vor coexista. Fostul blockchain va fi cunoscut sub numele de Terra Classic, în timp ce Luna Classic va coexista cu Luna 2.0.

Oasis DAO, AssangeDAO și CoreDAO

DAO vine de la Decentralized Autonomous Organization, o formă emergentă de structură juridică. Deoarece DAO nu are un organism central de conducere, fiecare membru împărtășește de obicei un obiectiv comun și încearcă să acționeze în cel mai bun interes al entității. DAO-urile sunt folosite pentru a lua decizii într-o abordare de management de tipul de jos în sus. Trei tipuri de tokenuri DAO au fost lansate în anul 2022, incluzând Oasis DAO, AssangeDAO și CoreDAO.

ApeCoin

Yuga Labs, creatorii celebrelor NFT-uri BAYC, și-au lansat criptomoneda proprie numită ApeCoin. Noul token are rolul de a consolida ecosistemul BAYC, acționând ca monedă oficială și alimentând produsele și serviciile BAYC. Moneda a fost lansată pe 17 martie și a fost imediat inclusă pe cele mai importante site-uri de schimburi de criptomonede. Potrivit anunțului oficial, ApeCoin este operată de o Organizație Autonomă Descentralizată sau DAO, unde fiecărui deținător de comunitate i se va acorda drepturi de guvernare asupra fondurilor ecosistemului ApeCoin.

Outlanders

Outlanders a devenit primul MMORPG open-world din lume care utilizează tehnologia blockchain. Acest joc le permite utilizatorilor să concureze într-un mediu de joc bazat pe aventură, în care pot accesa oportunități de câștig. Mediul de joc integrează NFT-uri și active valoroase în joc care sunt disponibile prin câștigarea unor lupte și sunt de asemenea comercializate liber pe o piață deschisă.

WalkN

Misiunea Walkn este de a reunii oamenii, fitness-ul și criptomonedele prin construirea unei platforme solide care îi recompensează pe oameni care au grijă de condiția lor fizică. Utilizatorii câștigă monede virtuale cu fiecare pas contorizat de aplicație. Walkn are în plan pentru 2022 și 2023 creșterea ecosistemului și integrarea portofelului electronic al utilizatorilor în mai multe lanțuri.

MapMetrics

MapMetrics funcționează după o idee asemănătoare cu WalkN și oferă o aplicație de navigare gratuită, concepută pentru a îmbunătăți călătoria utilizatorilor arătându-le cea mai convenabilă cale de la A la B. Comunitatea online actualizează condițiile rutiere live rapid, iar cei care folosesc platforma primesc recompense.

Criptomonede care se vor lansa la final de trimestru 3 și în trimestrul 4

Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 este o nouă versiune a blockchain-ului Ethereum, care va folosi un mecanism de consens de tip proof-of-stake pentru a verifica tranzacțiile prin staking. Noul mecanism va înlocui modelul proof-of-work în care minerii de criptomonede folosesc computere de mare putere pentru a finaliza funcții matematice complexe cunoscute sub numele de hashes. Procesul de extragere necesită o cantitate din ce în ce mai mare de energie electrică pentru a verifica tranzacțiile Ethereum înainte ca acestea să fie înregistrate în blockchain-ul public.

Problema cu sistemele de tip proof-of-work este că acestea consumă o cantitate enormă de electricitate. Miningul Bitcoin, de exemplu, consumă în prezent energie electrică la o rată anuală de 127 terawați pe oră, adică mai mult decât consumul de energie al întregii Norvegii.

Cardano Hydra

Unsistem Layer-2, Hydra va îmbunătăți blockchain-ul Cardano prin reducerea latenței și creșterea debitului sau a tranzacțiilor pe secundă (TPS). Se preconizează că Hydra poate atinge timpi de confirmare de sub o secundă, în comparație cu latența rețelei principale Cardano, de 20 de secunde.

Noile criptomonede se axează pe rapiditate, ușurința utilizării și reducerea consumului de energie. Ele sunt adesea legate de jocuri video sau aplicații care au rolul de a asista utilizatorul cu diverse sarcini sau provocări. Criptomonedele devin, din ce în ce mai mult, un instrument prin care calitatea vieții utilizatorului este îmbunătățită.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…