Celebrul naționalist rus Igor Mangușev a murit după ce a fost împușcat în cap

Celebrul naționalist rus Igor Mangușev a murit după ce a fost împușcat în cap

Celebrul căpitan al armatei ruse și mercenar Igor Mangushev a murit la spital, la câteva zile după ce a fost împușcat în cap de la mică distanță în Ucraina, au anunțat prietenii săi.

Igor Mangușev, alia „Bereg” FOTO Bereg Time

Soția lui Mangushev, Tatiana, a descris uciderea acestuia ca fiind o execuție. El a comandat o unitate antidronă în Luhanskul ocupat, dar fusese, de asemenea, unul dintre fondatorii unui grup de mercenari care a luptat împotriva forțelor ucrainene în 2014, scrie bbc.com.

El s-a urcat pe o scenă vara trecută ținând în mână craniul unui om.

Într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare în august, Mangushev a fost filmat spunând că craniul aparținea unui luptător ucrainean ucis în timp ce apăra combinatul siderurgic Azovstal din portul Mariupol din sudul țării.

Naționalist extremist, Mangushev a declarat că Rusia nu se află în război cu oamenii, ci cu o idee despre Ucraina ca fiind un "stat antirus" și că nu contează câți ucraineni au murit.

Mangushev a ieșit dintr-o mișcare neonazistă pentru a co-fonda grupul de mercenari privați Yenot (raton).

Ulterior, se știe că a colaborat cu cel mai cunoscut șef de mercenari din Rusia, Evgheni Prigojin, în calitate de strateg politic.

Împușcăturile au provocat speculații pe scară largă cu privire la cine ar fi putut comite atacul la un punct de control din orașul ucrainean ocupat Kadiivka, la o anumită distanță de linia frontului.

Rapoartele rusești au declarat că a fost împușcat de la mică distanță cu un glonț de 9 mm tras în vârful capului la un unghi de 45 de grade. Autoritățile rusești investighează crima și nu au spus nimic până acum despre circumstanțe.

Se pare că glonțul i-ar fi rămas în creier. Înainte de a muri, imaginile îl arătau întins pe un pat de spital.

Un alt naționalist rus extremist, Pavel Gubarev, a declarat că toată lumea știa cine se află în spatele împușcăturilor și a observat că Prigozhin a devenit pentru moment tăcut.

Războiul de 11 luni din Ucraina a energizat lumea obscură a extremiștilor din Rusia și a stârnit rivalități între ei.

După atac, expertul în Rusia Mark Galeotti a declarat că acesta a demonstrat că Rusia alunecă înapoi spre aspecte din anii 1990, "când crima era o tactică de afaceri, iar liniile de demarcație dintre politică, afaceri, crimă și război au devenit aproape lipsite de sens".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu