Celebrul „Papirus Tulli” face din nou valuri printre „ozeniști”?

Celebrul „Papirus Tulli” face din nou valuri printre „ozeniști”?

Au avut egiptenii un contact direct cu extratereștrii? Au fost vizitați de o civilizație superioară care i-a învățat cum să construiască piramide, cum să se dezvolte la un nivel pe care nicio altă populație de pe planetă, la acel moment, nici nu se gândea? Potrivit cercetătorilor, dincolo de misterul construcției piramidelor, ar exista o dovadă concretă că egiptenii ar fi intrat în contact cu extratereștrii - așa numitul ,,Papirus Tulli".

„Papirus Tulli" este considerat a fi prima dovadă a unor farfurii zburătoare sau OZN-uri antice. Acest text enigmatic descrie cumva prima relatare scrisă a unei întâlniri masive cu un OZN care a avut loc în Egiptul Antic în jurul anului 1480 î.Hr.

Textul antic povestește despre mașina zburătoare de mare viteză care a luminat cerul Egiptului înainte de a dispărea în spațiul cosmic.

În timpul celei de-a 18-a dinastii, Egiptul se afla la apogeul puterilor sale. Odată cu apariția Noului Regat, Egiptul a renăscut, ceea ce a adus un sistem avansat de numire a noilor oficiali în cadrul regimului.

Noua dinastie a fost cunoscută și sub numele de Dinastia Tutmosidă, pentru cei patru faraoni cu numele Thutmose.

Papirusul Tulli descrie uriașele apariții de OZN-uri care au avut loc în timpul domniei lui Thutmosis al III-lea, care le-a ordonat scribilor săi să scrie incidentul pe un papirus după ce el însuși a fost martor, scrie gadgetreport.ro.

Deși textul are o vechime de secole, a făcut senzație pentru prima dată în anii 1930. În 1933, Alberto Tulli, un director al Secției egiptene a Muzeului Vaticanului, se plimba prin bazarul din Cairo, unde ar fi văzut într-un magazin de antichități o bucată de papirus antic care data din 1480 î.Hr.

Deoarece artefactul era prea scump pentru el, a făcut o copie a originalului și a înlocuit scrierea hieratică originală cu hieroglife. Versiunea copiată de Tulli a papirusului antic le-a permis scepticilor să îi conteste autenticitatea, dar, cu toate acestea, a reușit să devină virală printre fanii teoreticienilor astronauților antici și ai OZN-iștilor.

Textul a fost tradus de două ori: de nobilul italian Prințul Boris de Rachewiltz și de antropologul R. Cedric Leonard. Rachewiltz a fost prima persoană care a declarat că papirusul face parte din Analele lui Thutmose al III-lea.

Traducerea sa este următoarea:

„În anul 22, în a treia lună de iarnă, în a șasea oră a zilei, printre scribii Casei Vieții s-a constatat că un „cerc de foc" se apropia pe cer. Acesta nu avea cap. Respirația gurii sale emana un miros urât. Corpul său avea o tijă în lungime și o tijă în lățime. Nu avea voce. A venit spre casa Majestății Sale. Inima lor a devenit confuză din cauza ei și au căzut pe burtă. S-au dus la rege, ca să raporteze acest lucru. Majestatea Sa a ordonat ca pergamentele aflate în Casa Vieții să fie consultate. Majestatea Sa a meditat asupra tuturor acestor evenimente care se petreceau acum."

Mai departe, papirusul explica detaliile structurii OZN-ului și impactul uriaș al acestuia asupra împrejurimilor.

Traducerea spune că obiectul strălucea pe cer mai puternic decât Soarele. Incidentul a avut loc la primele ore ale serii, iar regele și armata sa au fost martori. Obiectul a fost numit „cercul de foc".

„După aceea, ele (adică cercurile de foc) s-au înălțat mai sus, îndreptate spre sud. Pești și volănașe au căzut din cer. (A fost) o minune care nu s-a mai produs de la întemeierea acestei Țări! A făcut ca Majestății Sale să i se aducă tămâie pentru a pacifica vatra, ceea ce s-a întâmplat în cartea Casei Vieții pentru a fi amintit pentru Veșnicie."

Există o mulțime de controverse în jurul Papirusului Tulli. Dar dacă acest fenomen aerian impresionant este adevărat, atunci astronomii egipteni antici nu ar fi confundat niciodată un meteorit sau o stea căzătoare cu un „cerc de foc".

Mai târziu, în anii 1950, Rachewiltz a pretins că a găsit versiunea originală a papirusului (netradusă și nepublicată) în dosarele lăsate de Alberto Tulli. Textul spune că „discurile de foc" sau „cercurile de foc" au creat îndoieli, deși ar fi foarte puțin probabil ca egiptenii antici să le interpreteze greșit.

În 1968, Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii au finanțat proiectul OZN „Comitetul Condon". În timp ce pregăteau raportul Condon, Samuel Rosenberg și Edward Condon au investigat Papirusul Tulli. Ei au cerut Vaticanului documentul original, dar au primit un răspuns conform căruia „Papirusul Tulli nu este proprietatea Muzeului Vaticanului. Acesta a dispărut și nu mai poate fi urmărit".

În urma unor cercetări suplimentare, s-a aflat că Alberto Tully a lăsat toate bunurile sale fratelui său, care era preot în Palatul Lateran. Este foarte probabil ca papirusul să fi trecut și el la preot. Din păcate, preotul a murit și el la scurt timp după aceea, iar bunurile sale au fost transmise familiei sale, care s-ar putea să nu fi considerat papirusul Tully valoros.

Deoarece nu există un papirus original (ar putea lipsi sau fi ascuns), este aproape imposibil ca teoria să fie confirmată. Până una alta, rămâne descrierea făcută de Tully care, în 1933 e puțin probabil să fi realizat impactul textelor sale. Ideea de extraterestru era complet necunoscută atunci.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Florin Călinescu și viața la țară: „Am o gospodărie cu multe animale, dar iedul l-am dat că se ținea de rele“

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep