Cercetători ruși reconstituie scheletul unui dinozaur care a trăit în urmă cu 100 de milioane de ani

Cercetători ruși reconstituie scheletul unui dinozaur care a trăit în urmă cu 100 de milioane de ani

Cercetători de la Universitatea Tomsk au început să reconstituie coloana vertebrală a unui dinozaur, care a trăit în urmă cu o sută de milioane de ani, după ce au reușit să extragă dintr-o rocă fragmentele descoperite în 2008, relatează joi EFE.

Fragmentele au fost găsite în timpul unei expediții în regiunea siberiană Kemerovo, însă condițiile în care se aflau fosilele încrustate în piatră a împiedicat extragerea lor într-o perioadă scurtă de timp, se arată într-un comunicat postat de site-ul universității.

Fragmentele osoase se aflau încrustate într-o formațiune minerală care a fost transportată în laboratorul universității și unde, de-a lungul anilor, cercetătorii au efectuat o muncă minuțioasă pentru extracția lor, precizează nota. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Și cu asta și-a tras-o Cherecheș?

2 VIDEO Președintele PSD al Camerei Deputaților, Alfred Simonis: „Futu-ți morții mă-tii să-ți fut! Băga-mi-aș pula-n mă-ta, îți sparg dinții, ascultă ce…

3 Reacția unui american care a luat prânzul într-un resturant din România. „Jur că de când sunt eu n-am mai văzut așa ceva!”

4 Imagine de o sută de puncte cu Cherecheș prins în Augsburg, Germania

5 VIDEO „L-am considerat fratele meu, venea la noi acasă”