Cercetătorii chinezi recomandă ultrasonografia pulmonară în cazul pacienţilor cu COVID-19 în stare gravă

Cercetătorii chinezi recomandă ultrasonografia pulmonară în cazul pacienţilor cu COVID-19 în stare gravă

Oamenii de ştiinţă din China au împărtăşit caracteristicile ultrasonografice ale pneumoniei provocate de noul coronavirus şi experienţa dobândită în urma tratamentelor aplicate pe baza ecografiei pulmonare asupra pacienţilor cu COVID-19, informează miercuri Xinhua.

O echipă medicală a utilizat ultrasonografia pentru tratarea pacienţilor cu infecţii grave provocate de COVID-19, boala declanşată de noul coronavirus, în lupta pe termen lung împotriva epidemiei.

O dificultate majoră în tratamentul pacienţilor cu COVID-19 în stare gravă a fost reprezentantă de decesele cauzate prin insuficienţă respiratorie şi insuficienţă multiplă a organelor, conform raportului citat de Science and Technology Daily.

Ultrasonografia pulmonară oferă posibilitatea evaluării pacienţilor fără a-i deplasa, a notat Zhang Lina, şefa echipei de cercetători şi profesoară de medicină de terapie intensivă, în cadrul Spitalulului Xiangya din provincia centrală chineză Hunan.

În comparaţie cu tomografia computerizată toracică, ultrasonografia este mai eficientă în depistarea cauzelor insuficienţei respiratorii, evaluarea severităţii bolii, urmărirea evoluţiei acesteia, precum şi în stabilirea căilor personalizate de tratament, a adăugat Zhang.

În timpul aplicării tomografiei computerizate toracice, contagiozitatea ridicată a COVID-19 şi riscul de transportare a pacienţilor instabili, cu hipoxemie şi insuficienţă hemodinamică au făcut ca această opţiune să fie limitată în cazurile severe, a notat echipa.

Rezultatele au fost publicate în revista Intensive Care Medicine şi se preconizează că vor contribui la diagnosticarea şi controlul COVID-19 la nivel mondial, se arată în raport.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …