Cetățean irakian, declarat indezirabil 10 ani în România

Cetățeanul irakian Hamad Raad Salih Hamad a fost declarat indezirabil în România pe o perioadă de 10 ani din rațiuni de securitate națională, a decis joi Curtea de Apel București.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în urma propunerii formulate de SRI, procurorii au sesizat CAB, conform dispozițiilor legale ce reglementează regimul străinilor în România, pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a cetățeanului irakian Hamad Raad Salih Hamad, pentru considerente de securitate națională.

Procurorii susțin că, în cauză, au rezultat indicii temeinice că Hamad Raad Salih Hamad a desfășurat activități de natură să pună în pericol securitatea națională, activități ce se încadrează în dispozițiile Legii nr. 51/1991 privind siguranța națională și ale Legii nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.

Curtea de Apel București a admis joi cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București și l-a declarat indezirabil pe Hamad Raad Salih Hamad, pe o perioadă de 10 ani, din rațiuni de securitate națională.

* SRI: Irakianul declarat indezirabil avea un profil religios radical, fiind intolerant cu occidentalii și musulmanii șiiți

Cetățeanul irakian declarat, joi, indezirabil pe o perioadă de 10 în România avea un profil religios radical, fiind intolerant cu occidentalii și musulmanii șiiți, precizează într-un comunicat de presă Serviciul Român de Informații (SRI).

Potrivit sursei citate, irakianul se afla în atenția SRI din 2013, la scurt timp după ce a sosit în România în baza unei vize de studii.

"În urma măsurilor informativ-operative întreprinse la nivelul SRI, s-a stabilit că suspectul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Concret, acesta s-a remarcat printr-un profil religios radical, manifestând în repetate rânduri intoleranță față de occidentali și musulmanii șiiți, derulând activități de propagandă menite să atragă coreligionari din țara noastră spre ideologia jihadistă/ideologia DAESH", precizează comunicatul SRI.

Ca urmare a sentinței Curții de Apel București, cetățeanul străin a fost luat în custodie publică, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne — Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

"SRI, în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, are ca misiune prioritară prevenirea oricăror riscuri și amenințări pe profil antiterorist, cooperând în acest sens cu celelalte instituții din cadrul SNPCT, precum și cu partenerii externi", se mai arată în comunicat.

Cetățeanul irakian Hamad Raad Salih Hamad a fost declarat indezirabil în România pe o perioadă de 10 ani din rațiuni de securitate națională. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

5 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!