CEx-ul PSD s-a terminat. Singura chestie interesantă care a rămas după a fost aia când Proasta a zis „sex” în loc de CEx!

CEx-ul PSD s-a terminat. Singura chestie interesantă care a rămas după a fost aia când Proasta a zis „sex” în loc de CEx!

CEx-ul PSD s-a terminat. Singura chestie interesantă care a rămas după a fost aia când Proasta a zis „sex” în loc de CEx! Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis joi ca data congresului la care va fi ales viitorul președinte al partidului să rămână 29 iunie, a anunțat Viorica Dăncilă la finalul ședinței. Gruparea lui Paul Stănescu, împreună cu Marcel Ciolacu și alți baroni PSD, au propus amânarea Congresului, dar ideea a fost respinsă.

Potrivit șefei interimare a PSD, la finalul lunii iulie ar fi oportun organizarea unui nou congres pentru desemnarea candidatului la prezidențiale.

Cele mai importante momente și declarații de la CEX-ul PSD:

Ora 15:00 – CEX-ul s-a încheiat. Declarații Viorica Dăncilă:
Am vorbit despre moțiunea de cenzură care va fi votată săptămâna viitoare. Așa cum au decis colegii în BPN vom asigura cvorumul, dar nu vom vota. A fost o decizie luată prin vot.

Al doilea subiect pe care l-am avut pe ordinea de zi e congresul din 29 iunie. Am stabilit grupurile de lucru. Unul pentru platforma de guvernare, unul pentru mesajul politic al PSD, unul pentru organizarea congresului, am stabilit calendarul de activtăți și grupul de lucru pentru modificarea statutului.

Am votat toate aceste hotarâri

A fost un CEX in care fiecare coleg a avut posibilitatea să-și spună opinia

Q: E adevărat că ați prezentat un sondaj sub 20%? A: Am spus că s-ar putea ca în sondaje să avem sub 23%, chiar 20%, important e cum vom acționa în continuare. Trebuie să învățăm lecția de la alegeri, vom face focus grupuri.

Q: Șerban Nicolae a anunțat intenția de a cnadida la prezidențaile, cine va fi măsurat în sondaje? A: Fiecare coleg care își exprimă dorința de a candida vor spune la CEX, vom face sondaje și cel mai bine plasat și va avea votul congresului va fi candidat. Dacă vrea și Liviu Pleșoianu, și el va fi introdus în sondajele de opinie. Vom avea prima dată un sondaj cu toți, apoi încă un sondaj cu cel mai bine clasați

Q: Mai e valabilă varianta unui candidat comun cu ALDE?
A: Vom discuta în CEX, nu am discutat azi despre așa ceva

Q: De ce l-ați readus în partid pe Paul Stănescu?
A: Nu trebuie sancționat nici un membru de partid pentru o opinie personală. Trebuie să dăm dovadă de unitate.

Q: Ați fost invitată azi la Cotroceni la semnarea pactuli?
A: Nu. Probabil s-a luat în calcul declarația mea pe acest subiect.

Q: Le-ați spus colegilor că cine votează moțiunea va fi exclus. E un alt mod de abordare?
A: Da, am spus. Riscă să fie excluși de organizațiile din care fac parte. Cei care i-au susținut nu i-au susținut pentru a se poziționa împotriva propriului guvern. Am spus că fiecare trebuie să-și asume modul în care votează la moțiune.

Q: Dvs sunteți decisă să candidați la șefia PSD?
A: Da. Dar asta nu împiedică alți colegi să candideze. Pot să aduc consens și o altă abordare în PSD. Eu chiar cred că pot face acest lucru.

Q: Cu ce echipă veți merge, Oprișan și Bădălău sunt printre cei favoriți?
A: Eu nu voi merge cu o echipă. Mi s-ar părea o abordare incorectă. Lista e deschisă. Sunt convinsă că cei care vor candida la funcții sunt oameni de valoare.
Pentru candidatul la prezidențiale trebuie să avem un congres separat, unde candidații să vină cu propria lor platformă. Dacă am fi făcut acum și desemnarea candidatului la prezidențile, mesajele PSD erau mult diluate. Cred că acum trebuie să vorbim despre propgramul de guvernare și să ne alegem conducerea care să-și asume rezultatul alegerilor prezidențiale.

Am vrut o separare a alegerilor pentru șefia PSD și celor pentru candidatul la prezidențiale
La finalul lunii iulie ar fi oportun congresul pentru desemnarea candidatului la prezidențiale

15.02: CEX PSD a mai luat joi decizii privind candidaturile la sefia partidului, pentru Congresul din 29 iunie:

termenul limita de depunere a candidaturilor: 27 iunie
NU este nevoie de sprijinul niciunei filiale pentru depunerea candidaturilor
un CEX PSD inainte de Congres va valida candidaturile in functie de criterii care urmeaza sa se discute
un al doilea Congres, pentru candidatul la prezidentiale, va fi in luna iulie

14:51 Proasta s-a căcat în drum! Gafă de proporții: „Eu sper ca în acest sex”. Hohote de râs în CEx!

Proasta din fruntea Guvernului și a PSD a stârnit hohote de râs în CEx, care are loc la această oră! La un moment dat, Proasta a spus, potrivit unor surse politice, citate de o vuvuzea a PSD, că „eu sper ca în acest sex....”. Dăncilă s-a corectat ulterior spunând: „nu sex, CEx”.

14:45 Șerban Nicolae a anunțat în CEX că vrea să candideze la prezidențiale, au declarat surse participante la ședința conducerii social-democraților

14.31 Liderii PSD au stabilit, joi, in sedinta CEX de la Parlament, calea de urmat pentru Congres:

Congresul va avea loc pe 29 iunie, propunerea lui Paul Stănescu fiind respinsa.
Se vor alege presedintele, presedintele executiv si secretarul general.
In CEX PSD niciun lider in afara Vioricai Dancila nu si-a anuntat intentia de candidatura la Congres pentru sefia formatiunii.
Se va modifica statutul PSD astfel incat presedintele sa fie ales de delegati.
S-a mai decis in CEX ca fiecare filiala sa aiba acelasi numar de delagati pe care l-a avut la precedentul Congres.

14.03 13:45 Social democrații continuă să scadă în sondaje. Viorica Dăncilă le-ar fi prezentat liderilor PSD un sondaj în care partidul ar fi ajuns la un procent de sub 20%.

13.44: Conflict major in cadrul CEX intre liderii PSD. Nicolae Badalau i-a reprosat lui Robert Negoita, vicepresedinte al PSD, ca a „trantit” alegerile.

„Ai trantit alegerile in sector!”, l-a acuzat Badalau pe Robert negoita, informeaza Realitatea TV.

Negoita nu s-a lasat si i-a replicat: „PSD nu se poate reforma cu oameni ca Badalau”.

13.08 Ponta anunță c încă un deputat PSD a trecut la Pro România:

12:50 Paul Stănescu a luat cuvântul și a cerut să fie amânată alegeriile pentru conducerea PSD. "Nu eu, Buzatu sau Oprișan suntem viitorul partidului si trebuie vină tinerii la conducere" ar fi spus Stănescu colegilor în ședința CEX potrivit surselor HotNews.ro

12.45 Mesaj Codrin Ștefănescu, pe Facebook:

Ora 12.10 – Departamentul de comunicare al PSD a transmis o înregistrare video fără sunet a debutului ședinței CEX:

Ora 11:25 – Declarații Rodica Nassar, secretarul general al PSD:Sunt două articole care trebuie modificate (la statut – n.r.), este vorba despre alegerea preşedintelui, modificăm articolul care prevede că preşedintele este ales de către totalitatea membrilor şi la fel în cazul candidatului la alegerile prezidenţiale

Ora 11.20 – Declarații Robert Negoiță:Q: Cum vedeți o echipă de conducere a PSD formată din Viorica Dăncilă, Niculae Bădălău și Marian Oprișan?A: Un coșmar. Scenarii putem să ne imaginăm multe, acesta este într-adevăr de coșmar.
Q: Când ar trebui ales prezidențiabilul? A: În acest moment, PSD are probleme de rezolvat în interior și de răspuns la întrebarea de ce cetățenii României au devenit atât de pesimiști referitor la guvernarea PSD.

Ora 11:15 – Declarații Gabriel Zetea: Noi am spus şi data trecută în cadrul CEx că avem nevoie de un congres şi un alt mesaj. Sigur, congresul extraordinar ar fi trebuit să-l facem pentru modificarea statutului, pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, care sunt lucruri extrem de importante, iar apoi, pornind de la baza partidului, pornind de la alegeri democratice în fiecare organizaţie locală, totul culminând apoi cu conferinţe judeţene, să ajungem să alegem conducerea statutară într-un congres.

Dar lucrurile astea ţin de un anumit calendar, care trebuie făcute pentru că trebuie să ajungem să discutăm cu oamenii, trebuie să redeschidem porţile partidului mult mai mult decât am făcut-o până acum.

Şi lucrurile astea nu putem să le facem decât pornind de la alegeri democratice de jos în sus. Deciziile de către conducerea partidului trebuie să fie luate altfel.
E nevoie de un congres, dar trebuie un calendar de timp ceva mai lung

Ora 11:10-declarații Dumitru Buzatu: În principiu, avem deja nişte hotărâri luate şi rediscutarea acestor hotărâri ţine doar de plenul CExN. Vom vedea care sunt opiniile. Trebuie să revenim la principii.
Congresele sunt oportune de câte ori se iveşte o ocazie sau o situaţie de criză. Sigur nu trebuie să exagerăm cu organizarea forului statutar cel mai înalt al PSD. Totuşi, nu putem evita lucrul acesta, dacă o majoritatea constituită în cadrul CExN decide într-un anumit fel.
E nevoie de o revenire la baza noastră, un congres extraordinar care să modifice statutul şi să ne dea posibilitatea să ne adresăm membrilor noştri din fiecare organizaţie, ca apoi să urcăm până la alegerea noii conduceri statutare, evident, pe baza unui statut modificat. Adică un congres extraordinar nu-l putem ocoli. Majoritatea colegilor noştri s-a pronunţat pentru modificarea statului iar lucrul acesta ne dă o orientare pe care CExN va trebui să o urmeze. (…) Trebuie să punem argumentele pe masă

Ora 11:08 – Declarații Marcel Ciolacu:Q: Va fi amânat congresul PSD? A: Nu ştiu, haideţi să vedem ce hotărâm în CExN. Eu m-am exprimat data trecută în CExN, când nu am fost de acord cu congresul. Eu mi-am făcut datoria data trecută

Ora 10:55 – Declarații Viorica Dăncilă: Q: Ar putea fi amânat congresul? A: Nu, categoric nu. S-a luat o decizie în Comitetul Executiv, deciziile luate sunt decizii luate, deci ele nu se modifică sub nicio formă. Un partid serios este un partid care-şi respectă deciziile

Ora 10:45 – Declarații Marian Oprișan: Noi, dacă am luat o decizie în CEx, se va respecta. Noi nu suntem răzgândaci. Eu în primul rând nu aş fi de acord (cu amânarea congresului PSD – n.r.), că nu putem să ne culcăm dimineaţa cu o decizie şi să ne trezim seara cu a altă decizie. Este aberant. În toată lumea civilizată, dacă vrem să fim şi noi civilizaţi, într-o săptămână când pleacă preşedintele partidului sau ţi-l arestează cineva, să facă alegeri din acest punct de vedere şi se rezolvă situaţia

Întrebat dacă la congres se va decide candidatul la alegerile prezidenţiale: „Nu ştiu, eu cred că normal ar fi din acest punct de vedere să discutăm în interiorul CExN şi să luăm o decizie cu privire la prezidenţiabilul PSD şi la congresul care îl va desemna pe prezidenţiabilul PSD. PSD are obligaţia faţă de români şi faţă de România să găsească cel mai bun candidat la prezidenţiale”.
românii care trăiesc în străinătate sunt foarte importanți. Există deja o lege a votului prin corespondență, ea trebuie extinsă pentru toate tipurile de alegeri
noi trăim într-o eroare fundamentală, am auzit cerându-se demisia ministrului de Externe sau Interne. De alegerile din străinătate sunt responsabili ambasadorii

Q: Veți candida la alegerile prezidențiale? A: Vreau să vă spun că toate aceste discuții le vom face cu colegii în CEX
Marţi, social-democraţii s-au întâlnit în Biroul Permanent Naţional, unde au luat o serie de decizii care urmează să fie validate joi de CExN.

„Am discutat astăzi despre moţiunea de cenzură, am discutat despre organizarea Congresului din data de 29, luna aceasta. Am vorbit despre modificarea statutului şi am făcut un grup de lucru care să lucreze la programul politic al partidului şi bineînţeles un grup de lucru care presupune o cooperare foarte strânsă între Guvern şi Consiliul Naţional referitor la programul de guvernare, la priorităţile noastre, precum şi stabilirea unui calendar de implementare a acestora. Toate acestea vor fi validate în cadrul Comitetului Executiv Naţional, care va avea loc joi, la ora 11,00”, a precizat preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, la finalul BPN.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat deja că vrea să candideze la şefia PSD la Congresul din 29 iunie.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina