CFR Călători: 131 de trenuri anulate; întârzieri de 60-100 de minute la sosirea și plecarea garniturilor din gări

CFR Călători: 131 de trenuri anulate; întârzieri de 60-100 de minute la sosirea și plecarea garniturilor din gări

CFR Călători a anulat 131 de trenuri din cele 1.300 de garnituri ale companiei care circulă zilnic în România și precizează că se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile orașe, astfel încât să nu existe zone izolate pentru intervale mari de timp.

Circulația trenurilor va fi adaptată condițiilor meteo extreme și miercuri și joi dimineața, informează CFR Călători, într-o postare pe Facebook. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare pe raza Regionalelor București, Craiova, Brașov, Galați și Constanța.

În ceea ce privește trenurile aflate în circulație, se înregistrează întârzieri estimate între 60 și peste 100 de minute, atât la sosire, cât și la plecare, acestea urmând să scadă în funcție de normalizarea situației meteo.

"În Gara de Nord București intrările/expedierile trenurilor se realizează cu dificultate, din cauza stratului mare de zăpadă. Se înregistrează întârzieri estimate între 60 și peste 100 de minute, atât la sosire, cât și la plecare. Aceste întârzieri vor scădea în funcție de normalizarea situației meteo. A fost suplimentat numărul personalului care intervine la această oră pentru deszăpezirea aparatelor de cale pe tot complexul de linii care asigură intrarea și expedierea garniturilor în și din Gara de Nord. Deoarece intervențiile pentru asigurarea fiecărui parcurs de intrare/expediere din Gara de Nord se operează individual pentru fiecare tren în parte, trenurile care trebuie să ajungă în Gara de Nord staționează temporar în parcurs, astfel încât personalul feroviar să poată interveni pentru deszăpezirea și curățarea aparatelor de cale și a liniilor", afirmă compania.

De asemenea, există dificultăți și în pregătirea garniturilor și scoaterea lor la peron pentru înscrierea în circulație, adaugă CFR Călători.

În ceea ce privește circulația spre Constanța, pe ruta București — Constanța se circulă cu plug antemergător.

"În cursul acestei dimineți, am încercat realizarea unei legături dus de la București (9:30 plecare programată, 11:05 plecare reală) către Constanța și retur (7:30 plecare din Constanța; la ora 12:00 trecuse de Pod Cernavodă, cu 206 minute întârziere). De asemenea, și după-amiază încercăm să realizăm legătura dintre aceste orașe: către Constanța (19:00 plecare din București Nord) și către București Nord (20:30 plecare din Constanța). Referitor la circulația trenului IR 1862, care circulă pe ruta Constanța — Fetești — Făurei — Iași, a fost retras în Constanța la ora 4:50. În cursul nopții de 10/11 ianuarie, plugul locomotivei s-a rupt în urma impactului cu un corp străin aflat în gabarit, între stațiile Dorobanțu și Medgidia. Călătorilor li s-a asigurat în gara Constanța asistență, ceai și alimente. Pentru continuarea călătoriei, pasagerii au fost preluați de trenul suplimentar 12096 care a plecat din Constanța în cursul dimineții, la 7:30, spre București, cu plug de zăpadă antemergător, din cauza condițiilor meteo nefavorabile", precizează sursa citată.

CFR Călători precizează că lista trenurilor anulate va fi actualizată periodic, în funcție de evoluția condițiilor meteo și de situația din teren.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate și vor să renunțe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziționate și neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...