CFR Cluj - FCSB, rezultat perfect pentru Farul: Hagi, tot mai aproape de titlu, râde cu gura până la urechi VIDEO

CFR Cluj - FCSB, rezultat perfect pentru Farul: Hagi, tot mai aproape de titlu, râde cu gura până la urechi VIDEO

La FCSB, Faci Ce Spune Becali, iar rezultatele se văd: această echipă, o veritabilă anomalie fotbalistică, unde domnește amatorismul impus de patron, a devenit cea mai mare perdantă din întrecerea internă! Pentru că, sezon de sezon, cheltuiește cei mai mulți bani, ia cei mai buni jucători și termină... pe locul 2! Bilanțul din 2015 încoace vorbește de la sine: în cele șapte ediții ale campionatului de atunci, formația din Berceni a fost vicecampioană de șase ori. Și mai are o clasare pe 5, după ediția 2019-2020.

Gheorghe Hagi, antrenor Farul, încântat de ce a văzut în derby-ul etapei. FOTO: Arhiva Adevărul

Și, la cum arată situația în play-off în acest moment, după o treime din meciuri scurse, e nevoie de un miracol fotbalistic, pentru ca FCSB să câștige titlul așteptat de 8 ani.

Duminică seară, în Gruia, meciul s-a aprins, cam după 12-13 minute. S-a jucat într-un ritm alert, peste cel obișnuit al unui meci din campionatul românesc. CFR? Echipa mai bună, cu un joc mai legat. Iar golul lui Birligea din minutul 19 a fost precedat de un „bombardament“ la poarta apărată de Târnovanu, care s-a opus unor șuturi destul de periculoase. La acțiunea pornită după un corner executat de pe stângă însă, goalkeeper-ul roș-albaștrilor n-a mai avut ce face. Cvek a centrat, Burcă a fost aproape de gol cu o lovitură de cap, iar când Târnovanu s-a mai opus o dată, Birligea a îndeplinit o simplă formalitate.

Birligea, autorul golului de 1-0 pentru CFR Cluj

Birligea, autorul golului de 1-0 pentru CFR Cluj

Până la pauză, CFR putea să ridice scorul la 2-0, însă același Târnovanu a mai avut o intervenție superbă, în fața lui Birligea (33). Repriza s-a încheiat, totuși, cu o ocazie colosală pentru FCSB! Mingea a circulat pe traseul Olaru – Florinel Coman – Miculescu, iar ultimul a ratat egalarea din 4 metri, trimițând în umărul lui Scuffet!

Una peste alta însă, CFR a arătat ca o formație „cu cap“, cu un plan de joc, pe când FCSB a „trăit“, ca de obicei, din acțiunile personale ale jucătorilor, având și o apărare destul de fragilă. De altfel, aceasta e și o caracteristică a echipelor ale căror antrenori nu sunt în stare să organizeze jocul defensiv. Iar la FCSB, pe „antrenor“ îl cheamă Gigi Becali.

Florinel Coman, cel mai bun om al FCSB-ului. FOTO: Arhiva Adevărul

Florinel Coman, cel mai bun om al FCSB-ului. FOTO: Arhiva Adevărul

FCSB, „resuscitată“ de geniul lui Coman

La reluare, meciul a scăzut mult din intensitate și calitate. Adică, exact ce și-a dorit CFR Cluj, având 1-0 pe tabela de marcaj, scorul preferat al lui Dan Petrescu.

Pe fondul acestui joc insipid, FCSB a fost „resuscitată“ datorită unui moment de geniu al unui fotbalist în creștere de formă, în condițiile în care jocul colectiv e unul destul de slab. Olaru, „motorul“ FCSB-ului, a obținut o lovitură liberă, iar Florinel Coman a înscris cu o execuție superbă: 1-1 după 68 de minute. Golul a scos FCSB din letargie, iar același Coman a trecut pe lângă 2-1, în minutul 73. Zece minute mai târziu, Coman a fost aproape de golul etapei, după o cursă electrizantă, finalizată cu un șut care a trecut la o palmă de bară!

S-a terminat 1-1, cu un gol al lui Coman, anulat pentru ofsaid după verificarea VAR-ului, iar scorul e unul perfect pentru Farul Constanța, care ia o opțiune serioasă pentru câștigarea titlului, când mai sunt șapte meciuri de jucat.

VEZI REZUMATUL PRIMEI REPRIZE ȘI GOLUL DE 1-1

Play-off, etapa a III-a

Sâmbătă: Farul – CS U Craiova 3-2

Duminică: CFR Cluj – FCSB 1-1

Luni: Sepsi – Rapid 20.30

Clasament

1. Farul Constanța 39 de puncte

2. CFR Cluj 35p*

3. FCSB 34p*

4. CSU Craiova 29p

5. Rapid 28p

6. Sepsi 21p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…