China califică drept false relatările presei americane despre cercetători de la Wuhan bolnavi de COVID-19 în 2019

China califică drept false relatările presei americane despre cercetători de la Wuhan bolnavi de COVID-19 în 2019

China a calificat luni drept ''false'' relatările publicaţiei americane The Wall Street Journal conform cărora trei cercetători ai institutului de virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit având simptome de COVID-19 în noiembrie 2019, cu puţin timp înainte să izbucnească pandemia, relatează agenţia EFE.

Conform publicaţiei menţionate, care citează surse neprecizate din serviciile de informaţii americane, un raport al Departamentului de Stat al SUA semnalează că trei cercetători chinezi s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019, alimentând astfel îndoielile asupra originii coronavirusului SARS-CoV-2.

''Nu a existat niciun caz de COVID-19 în acest centru în toamna anului 2019. Ştirea este complet falsă'', a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian.

Raportul la care face aluzie cotidianul american a fost redactat în ultimele zile ale administraţiei preşedintelui Donald Trump şi susţine teoria conform căreia virusul a apărut probabil în mod natural, în urma contactului între animale şi oameni, dar nici nu exclude posibilitatea unei scăpări accidentale a virusului de la laboratorul din Wuhan, unde se desfăşurau cercetări asupra coronavirusului la lilieci. Versiunea unei asemenea scăpări a fost negată în mod repetat de autorităţile chineze.

Acestea au informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) că primul pacient cu simptome de COVID-19 a fost confirmat la Wuhan pe 1 decembrie 2019. Totuşi, numeroşi epidemiologi şi virologi cred că noul coronavirus a început să se transmită la Wuhan încă din noiembrie 2019.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

4 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

5 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…