China începe să recunoască dezastrul: jumătate de milion de persoane au avut contact imediat cu cei îmbolnăviţi

China începe să recunoască dezastrul: jumătate de milion de persoane au avut contact imediat cu cei îmbolnăviţi

VOA, o organizaţie de ştiri finanţată de SUA care operează şi în Asia a raportat că 471.531 de persoane au avut contact imediat cu pacienţii confirmaţi.

"Până în prezent, 471.531 de persoane au avut un contact strâns cu pacienţii infectaţi. Acum există 181.386 de persoane sub observaţie medicală", a informat joi Comisia de Sănătate a Chinei, pe site-ul său oficial.

Proiecţiile sugerează că virusul are capacitatea de a se răspândi pe tot globul, putând infecta până la 80% din populaţia globală dacă scapă controlului. Carantinele draconice din China nu au ajutat nici ele la încetinirea răspândirii, mai ales din cauza răspunsului extrem de deficient al autorităţilor comuniste în primele stadii ale focarului din Wuhan - când Partidul a încercat să suprime ştirile despre epidemie în loc să ia măsuri eficiente.

Până în prezent, aproximativ 60.000 de cazuri au fost confirmate la nivel mondial, în timp ce numărul de decese - contestat de analiştii independenţi - este aproximativ 1.500.

Coronavirusul Wuhan pare mult mai contagios decât SARS, deşi mortalitatea sa - cel puţin din datele oficiale - pare să fie semnificativ mai redusă - deşi, inclusiv în acest domeniu, date certe lipsesc cu desăvârşire. Unul dintre motive este lipsa de transparenţă a Chinei - o delegaţie de experţi ai OMS în China fiind anunţată doar în acest weekend, la două luni după declararea oficială a epidemiei. Experţii americani, cei mai buni din lume în acest domeniu, au fost respinşi.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…