Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

China lansează "Revoluția națională a toaletelor" pentru a-și schimba imaginea din turism

China a decis să atace o problemă presantă, relatează luni AFP. Peste 50.000 de toalete publice au fost instalate sau renovate în cadrul unei "Revoluții naționale a toaletelor" menită să facă să dispară echipamentele murdare și inadecvate, în special din locurile turistice.

Până la sfârșitul anului, în China ar urma să fie instalate mii de toalete noi și strălucitoare, în locul foselor care ofereau puțin confort și intimitate. Pentru a se asigura că noile echipamente nu vor fi furate sau distruse, a fost angajat și personal de întreținere.

Potrivit unui raport al Oficiului național de turism publicat vineri, obiectivul de reînnoire a toaletelor publice a fost atins în proporție de aproape 93%.

"În locurile turistice, vizitatorii erau furioși din cauza insuficienței numărului toaletelor, a faptului că erau murdare și a lipsei personalului de întreținere", a observat agenția Xinhua.

Tot potrivit agenției chineze de știri, un sondaj recent arată că 80% din turiști ar trebui să fie de acum înainte mulțumiți de toaletele din China, față de 70% în 2015.

În plus, autoritățile au pus la punct un sistem pentru a face față furturilor de suluri de hârtie igienică. Anumite locuri au fost dotate cu sisteme de recunoaștere facială pentru a-i descuraja pe hoți.Vizitatorii trebuie să se prezinte în fața unei mașini care le scanează chipul înainte de a primi câteva bucăți de hârtie igienică. Furtul de hârtie igienică poate atrage o interdicție de acces în siturile în cauză.

De ani de zile, toaletele din China prezintă la vedere panouri care îi încurajează pe utilizatori să se apropie mai mult și să... "țintească" mai bine. "Un mic pas înainte, un pas gigant pentru civilizație", se menționează pe unul dintre acestea.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

2 VIDEO Înregistrări care vor arunca în aer PSD! RISE Project anunță dezvăluiri fără precedent!

3 BREAKING! Curtea Supremă, lovitură MORTALĂ pentru CCR? Pică toate deciziile care au UCIS Justiția?

4 VIDEO S-a detonat NUCLEARA! Cum s-a pus la cale LINȘAREA mediatică a șefei DNA!

5 SURSE PARANOIA la butoanele României! Ce noi schimbări pregătește Dragnea în Guvern. Șeful SGG, luat din nou î…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I