China lansează "Revoluția națională a toaletelor" pentru a-și schimba imaginea din turism

China lansează "Revoluția națională a toaletelor" pentru a-și schimba imaginea din turism

China a decis să atace o problemă presantă, relatează luni AFP. Peste 50.000 de toalete publice au fost instalate sau renovate în cadrul unei "Revoluții naționale a toaletelor" menită să facă să dispară echipamentele murdare și inadecvate, în special din locurile turistice.

Până la sfârșitul anului, în China ar urma să fie instalate mii de toalete noi și strălucitoare, în locul foselor care ofereau puțin confort și intimitate. Pentru a se asigura că noile echipamente nu vor fi furate sau distruse, a fost angajat și personal de întreținere.

Potrivit unui raport al Oficiului național de turism publicat vineri, obiectivul de reînnoire a toaletelor publice a fost atins în proporție de aproape 93%.

"În locurile turistice, vizitatorii erau furioși din cauza insuficienței numărului toaletelor, a faptului că erau murdare și a lipsei personalului de întreținere", a observat agenția Xinhua.

Tot potrivit agenției chineze de știri, un sondaj recent arată că 80% din turiști ar trebui să fie de acum înainte mulțumiți de toaletele din China, față de 70% în 2015.

În plus, autoritățile au pus la punct un sistem pentru a face față furturilor de suluri de hârtie igienică. Anumite locuri au fost dotate cu sisteme de recunoaștere facială pentru a-i descuraja pe hoți.Vizitatorii trebuie să se prezinte în fața unei mașini care le scanează chipul înainte de a primi câteva bucăți de hârtie igienică. Furtul de hârtie igienică poate atrage o interdicție de acces în siturile în cauză.

De ani de zile, toaletele din China prezintă la vedere panouri care îi încurajează pe utilizatori să se apropie mai mult și să... "țintească" mai bine. "Un mic pas înainte, un pas gigant pentru civilizație", se menționează pe unul dintre acestea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu