China lucrează la o nouă armă pe care lumea o consideră prea periculoasă

China lucrează la o nouă armă pe care lumea o consideră prea periculoasă

China este pe cale să desfășoare o nouă rachetă balistică intercontinentală care reprezintă o provocare serioasă pentru planificatorii militari americani.

China dezvoltă rachete considerate periculoase

China este în curs de a lansa o nouă rachetă balistică intercontinentală puternică, capabilă să livreze o încărcătură de 20 de ori mai mare decât viteza sunetului.

Racheta la care lucrează Beijingul va zbura în afara atmosferei terestre înainte de a se întoarce pentru a lovi o țintă cu o viteză supersonică, potrivit express.co.uk.

Astfel de sisteme pot fi folosite pentru a livra o încărcătură nucleară devastatoare, prin intermediul ICBM-urilor chinezești aflate în curs de dezvoltare sunt concepute pentru a transporta un focos exploziv convențional.

China deține deja peste 200 de rachete balistice intercontinentale cu capacitate nucleară, ceea ce reprezintă al treilea arsenal ca mărime din lume, după SUA și Rusia.

Un raport al Departamentului american al Apărării a recunoscut că ICBMS convenționale chinezești ar putea reprezenta o amenințare serioasă și s-ar putea dovedi greu de interceptat.

Raportul a declarat: "Dacă ar fi dezvoltate și puse pe teren, astfel de capacități ar permite RPC să amenințe cu lovituri convenționale împotriva unor ținte din Statele Unite continentale, Hawaii și Alaska", a avertizat Pentagonul în raportul său recent.

Scriind în Telegraph, corespondentul militar american David Axe a susținut că noul sistem ICBM chinezesc va forța SUA să facă o alegere imposibilă.

El scrie: "Dacă americanii nu pot deosebi un ICBM nuclear de unul nenuclear și nici nu pot fi siguri că pot doborî un ICBM care se apropie, atunci trebuie să trateze fiecare lansare de ICBM ca pe un potențial atac nuclear și să răspundă în consecință - cu propriile lor ICBM-uri. Alternativa ar putea fi anihilarea atomică unilaterală".

Recent, șeful MI5 a avertizat că Beijingul a făcut din zădărnicirea acordului privind submarinul nuclear AUKUS o "prioritate absolută".

Șeful serviciilor de informații, Ken McCallum, este îngrijorat de faptul că China caută cu disperare să deraieze pactul care a fost lansat în 2021 pentru a contracara influența tot mai mare a Beijingului.

Șeful MI5 a avertizat că Beijingul a făcut din zădărnicirea acordului privind submarinele nucleare AUKUS o "prioritate absolută".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat