China: Milioane de persoane testate din cauza unei creşteri a numărului cazurilor de COVID-19

China: Milioane de persoane testate din cauza unei creşteri a numărului cazurilor de COVID-19

Milioane de persoane au fost supuse duminică unui test de depistare a COVID-19 în mai multe mari oraşe din China pentru a se încerca limitarea unei creşteri a numărului de cazuri de coronavirus fără precedent în ultimele luni, relatează AFP.

China a raportat duminică 75 de noi contaminări cu COVID-19, între care 53 de transmisii locale.

Focarul epidemic apărut pe aeroportul din Nanjing la sfârşitul lui iulie s-a propagat în peste 20 de oraşe şi în peste zece provincii.

China se confruntă cu cel mai grav val de contaminare din ultimele luni de zile, autorităţile punând această creştere pe seama variantei Delta.

Autorităţile au organizat trei acţiuni de amploare de depistare în rândul celor 9,2 milioane de locuitori din Nanjing şi au izolat sute de mii de persoane pentru a frâna contaminările.

Propagarea actuală a virusului este legată de puternica contagiozitate a variantei Delta într-un moment de vârf al sezonului turistic în ţară, în care transporturile aeriene sunt folosite intensiv, potrivit autorităţilor.

Persoanele care au mers la Nanjing şi în oraşul turistic Zhangjiajie, din provincia Hunan, sunt căutate de autorităţi. Cei 1,5 milioane de locuitori ai acestui oraş turistic au intrat vineri în izolare.

Potrivit autorităţilor sanitare, mini-epidemia înregistrată la Zhangjiajie a fost cauzată de călători provenind din Nanjing şi a contribuit la propagarea maladiei în peste 20 de oraşe.

"Zhangjiajie a devenit acum noul punct de plecare al propagării epidemiei în China", a declarat sâmbătă presei virologul Zhong Nanshan. "Trebuie să extindem căutarea cazurilor contact cu varianta Delta", a adăugat el.

Beijingul a raportat duminică trei cazuri locale de contaminare. Este vorba despre o familie care trăieşte la periferia capitalei şi care revenea din Zhangjiajie, a indicat biroul de sănătate din Beijing.

Capitala a întrerupt toate legăturile feroviare, rutiere şi aeriene cu regiunile unde au fost depistate cazuri de coronavirus.

De asemenea, Beijingul şi-a închis porţile turiştilor şi nu lasă să intre decât "călătorii esenţiali" al căror test COVID este negativ.

Noi cazuri au fost înregistrate duminică pe insula Hainan, o altă destinaţie turistică populară, precum şi în provinciile Ningxia (nord) şi Shandong (est), potrivit autorităţilor.

Ţara se confruntă, de asemenea, cu o creştere a numărului de cazuri în oraşul Zhengzhou, în provincia Henan recent lovită de inundaţii grave, după ce doi lucrători la întreţinere dintr-un spital unde erau internaţi pacienţi proveniţi din străinătate purtători de COVID-19 au fost testaţi pozitiv.

În acest oraş au fost înregistrate 27 de cazuri locale şi autorităţile au dispus duminică testarea celor zece milioane de locuitori.

După ce au aflat că unii bolnavi fuseseră vaccinaţi, autorităţile sanitare chineze au declarat că este "normal" şi au reamintit importanţa vaccinării şi a măsurilor stricte.

"Din cauza variantei Delta, protecţia vaccinală s-a diminuat poate puţin, dar vaccinul are mereu un bun efect preventiv şi protector împotriva variantei Delta", a declarat Feng Zijian, virolog la Centrul chinez de control şi prevenire a maladiilor.

Ţara cu cea mai mare populaţie din lume administrase până sâmbătă 1,65 miliarde de doze, numai din seruri fabricate în China, fără a preciza însă câţi locuitori sunt pe deplin vaccinaţi.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa