Ciclism - Turul Franţei: Peter Sagan a câştigat etapa a 13-a, Geraint Thomas rămâne lider

Ciclism - Turul Franţei: Peter Sagan a câştigat etapa a 13-a, Geraint Thomas rămâne lider

Ciclistul slovac Peter Sagan (Bora), campion mondial, a câştigat vineri la sprint etapa a 13-a a Turului Franţei, una de tranziţie la ieşirea din Alpi, disputată pe distanţa de 169,5 km între Bourg d'Oisans - Valence, iar galezul Geraint Thomas (Sky) păstrează tricoul galben de lider, informează AFP.

Cronometrat în 3 h 45 min 55 sec, Sagan i-a depăşit pe ultimii metri pe norvegianul Alexander Kristoff (Emirates) şi pe francezul Arnaud Demare (Groupama), într-un sprint la care au lipsit cei mai mulţi specialişti (Gaviria, Groenewegen, Greipel, Kittel, Cavendish...). Kristoff şi Demare şi alţi concurenţi au sosit în acelaşi timp cu învingătorul.

Campionul mondial mai are două victorii în această ediţie, la La Roche-sur-Yon, în etapa a 2-a, şi la Quimper, în a 5-a.

La 28 de ani, Sagan a ajuns la 11 succese de etapă în Tur începând din 2012. El are şi cinci victorii în clasamentul pe puncte (tricoul verde).

În clasamentul general conduce Geraint Thomas, 53 h 10 min 38 sec, urmat de un alt britanic, coechipierul său de la Sky, la 1 min 39 sec, de olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), la 1 min 50 sec, slovenul Primoz Roglic (Team LottoNL), la 2 min 46 sec, francezul Romain Bardet (AG2R La Mondiale), la 3 min 07 sec etc.
Sâmbătă este programată etapa a 14-a, Saint-Paul-Trois-Châteaux - Mende (188 km)
AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa