Ciclism: Italianul Vincenzo Nibali, accidentat, s-a retras din Turul Franţei 2018

Ciclism: Italianul Vincenzo Nibali, accidentat, s-a retras din Turul Franţei 2018

Italianul Vincenzo Nibali, de la echipa Bahrain, unul dintre favoriţii Turului ciclist al Franţei 2018, a fost nevoit să abandoneze după căzătura sa din etapa a 12-a cu sosire în Alpe d'Huez, relatează AFP.

Nibali, câştigătorul Turului Franţei în 2014, s-a ales joi cu o vertebră fracturată după ce s-a lovit de o motocicletă, cu 4 km înainte de sosire, din cauza vizibilităţii reduse provocată de o fumigenă.

Italianul a urcat pe bicicletă şi a continua cursa de recuperare după un atac al lui Chris Froome, reuşind să treacă linia de sosire cu un handicap de doar 13 secunde faţă de învingător, galezul Geraint Thomas (Sky), tricoul galben al cursei.

După cursă, Nibali a fost supus unor teste la Grenoble care au dezvăluit o fractură a vertebrei a 10-a.

Câştigător al clasicei Milano-San Remo, Nibali, 33 ani, nu a participat la Turul Italiei, pregătindu-se special pentru Turul Franţei.

După 12 etape, italianul ocupa locul 4 în clasamentul general. El este unul dintre cei şapte ciclişti care au câştigat cele trei mari tururi, alături de Anquetil, Gimondi, Merckx, Hinault, Contador şi Froome. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită