Ciclism: Mark Cavendish, accidentat, constrâns să abandoneze în Turul Franței

Ciclism: Mark Cavendish, accidentat, constrâns să abandoneze în Turul Franței

Rutierul britanic Mark Cavendish, victima unui accident provocat de slovacul Peter Sagan în sprintul de sosire de la Vittel, a fost constrâns să abandoneze în Turul ciclist al Franței, marți seara, din cauza unei fracturi la umărul drept, relatează AFP.

Echipa sa, Dimension Data, a confirmat retragerea britanicului, ciclistul în activitate cu cele mai multe victorii de etapă în Le Tour (30).

Cavendish a fost accidentat la o cădere survenită marți pe ultima linie dreaptă și în care au fost implicați alți doi cicliști, germanul John Degenkolb și britanicul Ben Swift. Sagan, aflat la originea incidentului, a fost exclus din cursă de un juriu format din comisarii Turului Franței.

După o primă examinare, Cavendish nu se arătase ''prea optimist'' în privința șanselor sale de a continua cursa.

Medicul echipei Dimension Data afirmase că primele radiografii nu au arătat ''o dislocare sau o fractură'', dar Cavendish a mers apoi la spital pentru alte examene, care au arătat că este vorba de o fractură.

Peter Sagan s-a clasat al doilea în etapă, după francezul Arnaud Demare, învingător la sprint.

Demare a reușit prima victorie de etapă pentru un francez în Turul Franței după 11 ani. Precedentul succes datează din 2006, când Jimmy Casper a câștigat prima etapă, la Strasbourg, în fața australianului Robbie Mc Ewen și a germanului Erik Zabel.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”