Ciclism: Turul Franței - ''Nu am făcut nimic rău'', afirmă Sagan

Ciclism: Turul Franței - ''Nu am făcut nimic rău'', afirmă Sagan

Campionul mondial, slovacul Peter Sagan, a declarat miercuri că nu a făcut nimic rău marți, în sprintul de la Vittel, care a provocat căzătura și abandonul britanicului Mark Cavendish, acceptând în același timp decizia comisarilor de a-l exclude din Turul ciclist al Franței.

''Ce pot face? Pot doar să accept decizia juriului, însă nu sunt de acord cu ea'', a declarat Sagan înaintea startului de la Vittel, din etapa a 5-a.

''Nu am făcut nimic rău la sprint'', a insistat campionul mondial care s-a exprimat în fața ziariștilor și a camerelor de luat vederi, a doua zi după excluderea sa din Tur în urma unei lovituri cu cotul în timpul sprintului final care a provocat căzătura lui Mark Cavendish.

''Ce a fost rău, a fost căzătura lui Mark'', a adăugat campionul mondial. ''Important este ca el să se refacă. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Ați văzut, a fost un sprint nebun. Nu este primul și nu va fi ultimul. Deci, îi urez lui Mark să se facă bine și asta este tot''.

Cavendish, unul din cei trei rutieri (alături de Degenkolb și Swift) care au căzut în timpul incidentului intervenit cu circa 200 m înainte de linia de sosire, a suferit o fractură la omoplatul drept și a abandonat înaintea startului etapei a 5-a.

Sagan (27 ani) părăsește pentru prima dată Turul Franței înainte de final. În primele sale cinci participări, el a câștigat de fiecare dată la Paris tricoul verde al clasamentului pe puncte.

Slovacul va trebuie acum să-și regândească programul după Tur. O opțiune posibilă, în vederea Campionatului Mondial prevăzut în septembrie la Bergen (Norvegia), este participarea sa în Turul Spaniei, Vuelta având programat startul la Nîmes, la mijlocul lunii august.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…