Ciclism: Turul Franţei - Olandezul Bauke Mollema, învingător în etapa a 14-a

Ciclism: Turul Franţei - Olandezul Bauke Mollema, învingător în etapa a 14-a

Ciclistul olandez Bauke Mollema a câştigat etapa a 14-a a Turului Franţei, desfăşurată sâmbătă între localităţile Carcassonne şi Quillan, la finalul căreia slovenul Tadej Pogacar a rămas în posesia tricoului galben de lider al cursei.

Mollema, component al echipei Trek-Segafredo, a fost cronometrat pe distanţa de 183,7 km în 4 h 16 min 16 sec, reuşind să-i devanseze cu 1 min 04 sec pe austriacul Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe) şi pe columbianul Sergio Higuita (EP Education-Nippo).

Rutierul olandez, în vârstă de 34 ani, câştigătorul Turului Lombardiei în 2019, a înregistrat cu această ocazie a doua sa victorie în cursa din Hexagon, după cea obţinută în urmă cu patru ani la Puy-en-Velay.

În clasamentul general continuă să conducă Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), cu un avans de 4 min 04 sec faţă de francezul Guillaume Martin (Cofidis), care a urcat pe locul secund, depăşindu-l pe columbianul Rigoberto Uran (EF Education-Nippo), aflat acum pe poziţia a treia, la 5 min 18 sec.

Tour de France 2021 va continua duminică cu etapa a 15-a, având startul la Ceret şi sosirea în Andorra (191,3 km).
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...