Ciclism: Turul Italiei - Victorie obținută de italianul Vincenzo Nibali în etapa a 19-a

Ciclism: Turul Italiei - Victorie obținută de italianul Vincenzo Nibali în etapa a 19-a

Campionul Italiei Vincenzo Nibali (Astana) a câștigat en solitaire, vineri, etapa a 19-a a Turului ciclist al Italiei, disputată pe traseul Pinerelo - Risoul, iar tricoul roz de lider al clasamentului general a fost preluat de columbianul Esteban Chaves (Orica).

Nibali, înregistrat pe 162 km în 4h19min54sec, a fost urmat la 51sec de spaniolul Mikel Nieve (Sky) și de columbianul Chaves, noul lider, la 53sec. Următorii sosiți au fost italianul Diego Ulissi (Lampre), la 1min02sec, polonezul Rafal Majka (Tinkoff), la 2min14sec, spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), columbianul Rigoberto Uran (Cannondale) și austriacul Georg Preidler (Giant), toți trei la 2min43sec.

Nibali (31 ani) a obținut al 6-a victorie de etapă într-un Giro, pe care l-a câștigat în 2013. Câștigător al Turului Franței în anul următor, sicilianul este unul dintre cei șase rutieri din istoria ciclismului care au câștigat cele trei mari tururi naționale (Giro, Turul Franței și Vuelta).

Columbianul Esteban Chaves, care a îmbrăcat pentru prima dată în cariera sa tricoul roz, l-a detronat pe olandezul Steven Kruijswijk (LottoNL), pe care l-a distanțat în cățărarea finală, după ce acesta căzuse în coborârea de pe Col d'Agnel. Al 5-lea în ultimul Tur al Spaniei, cățărătorul din Bogota a câștigat sâmbăta trecută marea etapă montană din Dolomiți.

Un alt rutier care a căzut în această etapă, pe aceeași coborâre, rusul Ilnur Zakarin (Katiușa), a fost nevoit să abandoneze, după o accidentare la claviculă.

În clasamentul general, Chavez este urmat la 44sec de Nibali și la 1min05sec de Kruijswijk. Spaniolul Valverde se află pe locul 4, la 1min48sec de lider.

Vineri se dispută penultima etapă, a 20-a, Guillestre (Franța) — Sant'Anna di Vinadio (134 km), în program figurând trei mari vârfuri (Vars, Bonette, Lombarda).

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile