Ciclism: Turul Sibiului se va desfăşura între 23 şi 26 iulie

Ciclism: Turul Sibiului se va desfăşura între 23 şi 26 iulie

Ediţia a zecea a Turului Ciclist al Sibiului se va desfăşura în perioada 23-26 iulie, după ce organizatorii au decis împreună cu participanţii că această perioadă ar fi mai potrivită pentru derularea competiţiei ţinând cont de restricţiile de călătorie impuse de pandemia de COVID-19.

Iniţial, Turul Sibiului urma să se desfăşoare în perioada 2-5 iulie, devenind astfel prima competiţie din calendarul mondial de şosea al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) organizată după pauza forţată provocată de pandemie.

Ţinând cont de faptul că la începutul lunii iulie, restricţiile de călătorie din majoritatea ţărilor de pe continent ar putea încă afecta startul Turului Ciclist al Sibiului, la fel ca şi prevederile de carantină, organizatorii s-au consultat asupra noii date cu echipele care şi-au anunţat participarea şi au ajuns la concluzia că a doua parte a lunii iulie ar fi mai potrivită pentru desfăşurarea competiţiei.

Ca urmare a modificării calendarului competiţional, mai multe echipe de WorldTour şi-au anunţat interesul de a participa la Turul Ciclist al Sibiului, alăturându-se echipelor profesional-continentale, continentale şi naţionale. Echipele din elita ciclismului mondial ridică tabloul de start la 25 de echipe şi anunţă un grad de spectaculozitate ne mai atins de o competiţie ciclistă din România, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

În noua variantă de program, etapele Turului se vor desfăşura astfel:
Prologul - joi 23 iulie - în centrul istoric al Sibiului;
Etapa 1 - vineri 24 iulie - pe traseul Sibiu - Gura Râului - Cisnădie - Tălmaciu - Avrig - Cârţa - Agnita - cu finiş la Sibiu;
Etapa 2 - sâmbătă 25 iulie - pe ruta Sibiu - Sălişte - Dobârca - Cristian - Cisnădie - Cârţişoara - cu sosirea la Bâlea Lac (2.034 m altitudine);
Etapele 3 şi 4 - duminică 26 iulie: Noutatea acestei ediţii este contratimpul individual în căţărare la Păltiniş (1.450 m altitudine), urmat de o etapă pe teren plat (Sibiu - Cisnădie - Poplaca - Sălişte - Cristian - Sibiu) cu finalul clasic al Turului, respectiv finişul din Piaţa Mare.

În afara Turul Sibiului, România mai are programate în noul calendar UCI alte două competiţii, Turul Ţinutului Secuiesc (4-8 august) şi Turul României (8-13 septembrie).
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia