Cicloanele care traversează nordul Europei ajung și în România. Ce ne așteaptă după vremea anormal de caldă

Cicloanele care traversează nordul Europei ajung și în România. Ce ne așteaptă după vremea anormal de caldă

În sudul și estul țării vremea se va încălzi, chiar dacă izolat vor fi posibile ploi slabe. Aici sunt așteptate maxime de 20 grade Celsius, pe 8 martie. La munte însă, la altitudini mari, se vor semnala lapoviță și ninsoare.

Vreme deosebit de cală se anunță în sud și est FOTO Shutterstock

Această vreme capricioasă este pusă pe seama mai multor cicloane care vor traversa nordul Europei în perioada următoare. Conform Antena 3 CNN , aceștia vor aduce ploi și ninsori în majoritatea țărilor europene, iar România nu scapă de aceste fenomene.

De marți vremea va intra într-un proces de încălzire. Se va resimți în toate regiunile. Temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată și vorbim de peste 10 grade Celsius în toată țara, până la 17-18 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, în condițiile în care precipitațiile vor traversa teritoriul țării noastre mai ales de marți, dinspre vest către est, însă nu vor fi pe arii extinse, în general slabe cantitativ”, a explicat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

În prima parte a săptămânii, aerul se va menține rece la altitudini de peste 1200 m, iar, local, vor fi intervale cu lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase, mai ales în Transilvania și Maramureș, în primele ore ale zilei de marți.

Și în Capitală va fi vreme mai caldă decât în mod normal, chiar dacă vor fi variații termice de la o zi la cealaltă.

Temperaturi neobișnuit de mari

Marți, 7 martie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor crește față de intervalul anterior, astfel încât cele diurne se vor situa cu mult peste normele perioadei în sud și est.

Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde local și temporar va ploua, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului vor fi înnorări trecătoare, iar ploile vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 și 6 grade Celsius. Pe areale mici va fi ceață", anunță ANM.

Și în Capitală, temperaturile diurne vor crește față de intervalul anterior , astfel încât se vor situa cu mult peste normalul perioadei. Temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 1 și 3 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

În a doua parte a săptămânii, sunt așteptate ploi mai abundente în vestul și nordul țării, dar precipitații slabe și moderate se vor semnala și în celelalte regiuni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 Un caz „special”...

3 Cel mai negru scenariu pentru România...

4 Dezvăluirea lui Băsescu despre proprietarul Bazei Mihail Kogălniceanu...

5 VIDEO Acest monstru este dovada vie a faptului că lumea n-a fost și nici nu va fi bună vreodată...