Cine e Costoiu, ăla de zice Ghiță că l-a plimbat cu avionul prin România s-o „salveze” pe Kovesi? De ce NU l-a săltat DNA pentru COMPLEXUL dat lui Pescariu?

Cine e Costoiu, ăla de zice Ghiță că l-a plimbat cu avionul prin România s-o „salveze” pe Kovesi? De ce NU l-a săltat DNA pentru COMPLEXUL dat lui Pescariu?

O singură verigă slabă este în apărarea șefei DNA când vine vorba despre aberațiile lui Ghiță despre plagiat. Și se numește Mihnea Costoiu. O mică ustensilă pesedistă crescută sub fusta cu mirosuri pestilențiale numită Ecaterina Andronescu. Românii nu l-au reținut nici ca nume, nici ca figură. Deși este rectorul Universității Politehnice, a fost secretar de stat și ministru al Cercetării în Guvernul Ponta! O insectă pentru care toată suflarea pesedistă, în frunte cu Ponta, s-a mobilizat, în Gorj, să-l scoată parlamentar. Și, bașca, este cercetat și în Dosarul Microsoft cu Babani. Ghiță zice că el a redactat raportul care i-a adus liniște Codruței cu teza de doctorat. Aberație întărită și de Băsescu. 

Însă și mai puțină lume a reținut faptul că tocmai acest Costoiu este cel care i-a dat lui Dinu Pescariu, ce să vezi, Baza Cutezătorii! Mai mult, așa cum o să vă prezentăm mai jos, Androneasca l-a acuzat, în 2014, în direct, la o emisiune la B1TV, că i-a falsificat semnătura! De atunci s-a așternut liniștea... O liniște care nouă ni se pare cel puțin suspectă...

Relatarea emisiunii de la B1TV din octombrie 2014

Acuzaţii penale între doi penali pesedişti, în direct. Cercetată în Dosarul Microsoft pentru luare de mită şi trafic de înfluenţă, Ecaterina Andronescu s-a trezit în mijlocul unui nou scandal de corupţie. Este vorba despre modul de-a dreptul penal în care fosta bază Cutezătorii a ajuns în mâna fostului tenismen Dinu Pescariu. Implicat, la rândul său, până în gât în afacerea Microsoft. Luată la rost, în direct, la B1, la emisiunea Sorinei Matei de duminică seara, despre modul cum a fost semnată prelungirea contractului dintre Ministerul Educaţiei şi Pescariu, în 2009, pentru încă 25 de ani, cucuveaua pesedistă Ecaterina Andronescu a spus în direct că actualul ministru, Mihnea Costoiu, i-a falsificat semnătura. Mai mult decât atât, s-a arătat indignată de astfel de practici. Şi a recunoscut în direct că acea anexă de prelungire a contractului cu Pescariu este o făcătură ordinară. Pentru care cineva ar trebui să plătească. Facem menţiunea că Mihnea Costoiu era, la vremea semnării prelungirii, secretar de stat în ministerul educaţiei. Şi că, la rândul lui, este cercetat în Dosarul Microsoft.

Iată despre ce este vorba

In 30 aprilie 2004, RA-APPS, aflata sub coordonarea Secretariatului General al Guvernului, condus atunci de Eugen Bejinariu, incheia un contract catastrofal pentru statul roman chiar si pentru acele vremuri. Contractul prevedea ca Fundatia “Dinu Pescariu”, condusa de fostul sportiv roman al carui nume apare astazi in Dosarul “Microsoft”, inchiriaza de la stat Baza Cutezatorii, insemnand aproape 60.000 de metri patrati de teren in zona de nord a Bucurestiului si cladirile aferente, pentru doar 9.000 de euro pe luna. Contractul avea o valabilitate de zece ani.

Cinci ani mai tarziu, in 2009, desi Dinu Pescariu isi ridicase deja acolo un luxos complex sportiv si spa, Baza Cutezatorii se afla in patrimoniul Ministerului Educatiei, unde ajunsese inca din anul 2005, printr-o decizie a ministrului Mircea Miclea.

In 2009, Ministerul Educatiei, condus de Ecaterina Andronescu, ii prelungeste lui Pescariu contractul pentru Baza Cutezatorii pentru inca 25 de ani, pentru aceeasi chirie. Documentul este semnat chiar de Ecaterina Andronescu.

Desi semnatura ei apare in acest document, iar informatia ca ea l-a semnat apare chiar intr-un comunicat de presa de pe site-ul Ministerului Educatiei, Andronescu susţine sus şi tare ca nu a semnat niciodata un astfel de act.

In prezent, Baza Cutezatorii, controlata in totalitate de Dinu Pescariu, este unul dintre cele mai luxoase centre sportive si de spa din Bucuresti. Ocupa peste 57.000 de metri patrati pe malul Lacului Tei, in zona Barbu Vacarescu – Floreasca si are piscine, terenuri de tenis, centru spa, teren de squash si localuri.

Numele lui Pescariu apare, alaturi de cel al ministrului Andronescu si de cel al lui Eugen Bejinariu, in dosarul penal in care noua fosti ministri romani sint cercetati pentru o mita de zeci de milioane de euro in dosarul licentelor Microsoft.

 In 30 aprilie 2004, intre RA-APPS si Fundatia Dinu Pescariu este incheiat Contractul nr. 269/30.04.2004, prin care fundatia fostului sportiv inchiriaza, pentru 9.000 de euro pe luna, Baza Sportiva “Cutezatorii”.

Conform documentului, prezentat de Centrul de Investigatii Media, lui Pescariu i s-a cerut o garantie egala cu chiria pe o luna si, important, i se cerea “sa predea terenul, constructiile si mijloacele fixe in starea in care se afla” la momentul respectiv.

Pescariu nu avea voie sa faca nicio constructie pe acel teren si nicio modificare la cladirile deja edificate, in lipsa acordului RA-APPS, dar, mai important, Pescariu nu avea voie sa subinchirieze proprietatile RA-APPS, sa le schimbe destinatia sau sa se asocieze in participatiune cu acestea.

Dupa cum arata, contractul pare facut in mare graba: “Capitolul II” si “Capitolul IV” apar de doua ori, in vreme ce capitolele 3 si 6 lipsesc. Cu toate astea, documentul a fost semnat de nu mai putin de cinci persoane din conducerea SAIFI: directorul Ion Boblea, directorul economic Radu Constantin, directorul de fond imobiliar Anghel Mitu, un angajat al serviciului de control financaiar preventiv si unul de la serviciul juridic.

In contextul actual, este important de precizat ca RA-APPS este o institutie aflata in coordonarea Secretariatului General al Guvernului, institutie condusa la acel moment de Eugen Bejinariu.

 Din anexa 1 a acestui contract aflam ca, pentru 9.000 de euro lunar, Pescariu a inchriat o suprafata totala de 57.073,95 de metri patrati. 20.121,94 metri patrati reprezinta teren construit, 19.518,90 de metri patrati reprezinta “teren zona transport”, 17.437,22 metri patrati sint liberi iar alti 15,89 metri patrati sint ocupati de diverse retele.

Aceeasi anexa enumera bunurile imobile ce intra in componenta Bazei Cutezatorii, precum si cele mai importante mijloace fixe cu care aceasta era dotata.

 In Anexa 2 sint trecute cele mai importante cladiri construite pe acest teren, precum si imbunatatirile ce le vor fi aduse.

 Chiar daca, in aprilie 2005, Baza Cutezatorii este trecuta de la RA-APPS la Ministerul Educatiei, Dinu Pescariu a ramas chirias si a continuat sa-si extinda afacerile pe cele sase hectare in cea mai buna zona din Bucuresti.

Presa vremii a scris despre un proces intentat de Ministerul Educatiei Fundatiei Dinu Pescariu, insa nimeni nu a reusit sa rupa contractul cu fostul tenisman, care a continuat cu acelasi pret, totalmente ridicol in special in anii de boom imobiliar 2005-2007.

In 2009 insa, cand Ecaterina Andronescu revine la conducerea Ministerului Educatiei, Dinu Pescariu isi vede visul cu ochii: contractul ii este prelungit pentru inca 25 de ani, la aceeasi valoare a chiriei lunare: 9.000 de euro. Actul aditional la contractul initial este incheiat in 23 iunie 2009 si poarta numarul 16832.

Conform documentului, in schimbul unui numar de abonamente la centrul spa pentru sus-pusii din minister, Pescariu scapa si de clauzele care-l impiedicau sa dispuna de Baza Cutezatorii dupa bunul sau plac.

Interdictia de a face modificari fara acordul scris al proprietarului se transforma in imposibilitatea de a face modificari fara sa-l “informeze” pe proprietar, iar interdictia neechivoca de a subinchiria sau de a se asocia primeste o nuanta: ambele sint permise “doar in scopul exploatarii eficiente a Bazei Cutezatorii” si doar dupa ce il informeaza pe proprietar.

Lovitura finala vine in ultimul articol: contractul se incheie pe o perioada de 25 de ani, adica este valabil pana in 5.03.2034.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei