Cine e primul artist sud-coreean care ajunge pe primul loc în topul american Billboard VIDEO

Cine e primul artist sud-coreean care ajunge pe primul loc în topul american Billboard VIDEO

Jimin, unul dintre membrii grupului de K-pop BTS, a devenit primul artist solo din Coreea de Sud care a ajuns pe primul loc în topul american Billboard, informează marţi BBC.

Vedeta sud-coreeană a reușit această realizare cu piesa „Like Crazy”. Foto Facebook/ Jimin

Starul sud-coreean a reuşit această performanţă cu cel mai recent single al său , „Like Crazy", care a debutat pe prima poziţie a clasamentului Billboard Hot 100, bazat pe vânzările de discuri, ascultările în streaming şi difuzările la posturile de radio, scrie Agerpres.

Jimin, în vârstă de 27 de ani, a sărbătorit acest record pe Instagram, unde le-a prezentat celor 49 de milioane de admiratori ai săi o fotografie cu cea mai recentă ediţie a topului american.

La rândul său, BTS a fost primul grup din Coreea de Sud care a ajuns pe prima poziţie în clasamentul Billboard , în 2020.

Popularul grup sud-coreean a anunţat anul trecut că îşi va întrerupe cariera pentru ca membrii săi să se odihnească şi să se concentreze asupra unor proiecte solo. De asemenea, membrii BTS vor efectua în această perioadă stagii militare în ţara lor.

BTS a fost vârful de lance al stilului K-pop în Statele Unite şi a avut şase piese clasate pe primul loc în topul Billboard, inclusiv piesele de mare succes „Dynamite" şi „Butter".

Trupa sud-coreeană, compusă din şapte membri - Jimin, RM, Jungkook, Jin, Suga, J-Hope şi V -, s-a clasat pe locul al doilea în topul artiştilor cu cele mai mari vânzări în anul 2022, după Taylor Swift, potrivit Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice (IFPI).

În 2021, grupul BTS a ocupat prima poziţie în clasamentul artiştilor cu cele mai mari vânzări de discuri din lume.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...