Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

Cine sunt cei doi medici care au creat mitul Ivermectinei ca „leac miraculos” pentru COVID-19

Ivermectina este un medicament minunat, câștigător al Premiului Nobel, care este ieftin și disponibil în întreaga lume. Versiunea orală a eradicat începând cu anii 1970 aproape total infecțiile care altfel ar fi putut provoca orbire și ar fi desfigurat membrele și organele genitale ale oamenilor, scrie Insider .

Pe lângă tratamentul împotriva paraziților la animale, ivermectina a fost folosită mulți ani și în pastile și creme pentru uz uman, în tratamentul împotriva scabiei, a păduchilor sau a altor boli tropicale. A fost privit ca un medicament minune, iar inventatorii lui, William C. Campbell și Satoshi Omura, au primit premiul Nobel în medicină în 2015, pentru capacitatea medicamentului de a trata boli multiple.

Dar ivermectina nu este un remediu miraculos pentru COVID-19 și nu există niciun motiv să credem că ar putea sau ar trebui tratată vreodată ca atare.
Cu toate acestea, doi bărbați vor să credeți că ivermectina ar putea fi tot ceea ce avem nevoie pentru a trata sau chiar pentru a preveni orice caz de COVID-19: Dr. Pierre Kory, fost specialist în medicină de urgență la centrul medical al Universității din Wisconsin și Dr. Paul Marik, șeful urgențelor la Eastern Virginia Medical School.
Împreună, Kory și Marik conduc Front Line COVID-19 Critical Care Alliance, o organizație nonprofit fondată de medici marginalizați și foști profesioniști din mass-media și care a condus o campanie din ce în ce mai concertată, bazată pe informații științifice răstălmăcite, pentru a promova ivermectina ca un remediu pentru COVID -19.
„Ivermectina este efectiv un medicament miraculos împotriva COVID-19”, a declarat Kory membrilor comisiei de securitate internă a Senatului în decembrie anul trecut, spunând că datele arată „o eficacitate profundă” a medicamentului „în toate etapele bolii”.
El a concluzionat că dacă toată lumea ar avea acces la antiparazitare, „pandemia se va termina, economia se poate redeschide, interacțiunile sociale și activitatea se pot relua și viața se poate normaliza”.
Nu era adevarat, dar nu a contat. Mai mult, Kory și Marik, prin intermediul FLCCC, au determinat milioane de oameni (inclusiv gazda podcast-ului Joe Rogan și mulți dintre adepții săi) să creadă că datele din întreaga lume susțin tratamentul COVID-19 cu ivermectină.

Unele dintre ele provin din studii care citează date despre care s-a constatat că nu există. În alte cazuri, aceștia culeg informații sau trag concluzii despre rolul ivermectinei în a pune capăt bolilor într-un mod care face ca ivermectina să pară mai eficientă împotriva COVID-19 decât este.
Adevărul acestei pandemii este că nu există un tratament unic și sigur pentru pacienții cu COVID-19.
Prin sugerarea existenței unei alternative miraculoase profilactice la vaccinuri, Kory, Marik și FLCCC oferă oamenilor speranțe false care poate avea consecințe grave.

Pierre Kory -un medic respectat cândva, al cărui spital a respins ideile sale de tratament pentru COVID-19




Kory, președintele FLCCC, este un medic bine cunoscut în lumea urgențelor medicale, cu aproape două decenii de experiență. Și-a început cariera în New York, unde a jucat un rol esențial în pionieratul utilizării ultrasunetelor în domeniul său.
Mai târziu, a petrecut mai mult de cinci ani lucrând ca specialist în pneumologie și medicină de urgentă la spitalul Universității din Wisconsin.
„Îmi place entuziasmul tinerilor medici”, a declarat el pentru Universitatea Sf. George, într-un profil din martie 2020. „Sunt ca„ Dr. House ”, urmat de un grup mare de rațe.”
Doar o lună mai târziu, s-a născut FLCCC. A început cu un apel Zoom pe 5 aprilie între Marik, Kory, alți șase medici și doi foști jurnaliști, Joyce Kamen și Betsy Ashton, care au devenit biroul de presă al FLCCC. Grupul a decis să se numească Front Line COVID-19 Critical Care Consortium.
Până la 15 aprilie, FLCCC a elaborat comunicate de presă care susțineau vitamina C, steroizi, heparină și hidroxiclorochină pentru tratamentul COVID-19, iar până în mai, spune FLCCC, își trimitea protocoalele de tratament către Jared Kushner la Casa Albă.
Relația lui Kory cu universitatea sa începea să se distrugă, acesta devenind din ce în ce mai.
„Unul dintre motivele pentru care am părăsit vechea mea instituție este pentru că nu m-au lăsat să acționez ca un doctor, nu m-au lăsat să folosesc steroizi și nu m-au lăsat să pledez pentru diluanți de sânge”, a declarat acesta recent .
Universitatea din Wisconsin a declarat pentru Insider: „Oferim multe opțiuni aprobate de tratament COVID-19 și am făcut parte din numeroase studii clinice atât pentru tratamente, cât și pentru vaccinuri”. Aceste opțiuni de tratament nu includ ivermectina.
Kory a părăsit Universitatea din Wisconsin în vara anului 2020 (UW a refuzat să comenteze de ce), apoi a petrecut câteva luni lucrând pentru Aurora Health Care din Milwaukee (și Aurora a refuzat să comenteze această poveste).
Protocoalele pe care Kory și ceilalți medici ai FLCCC le-au elaborat numesc acum ivermectina drept „nucleul” pentru tratamentul oricărui caz COVID-19.
"Aș spune că suntem probabil cei mai importanți experți în utilizarea ivermectinei în COVID din lume", i-a spus Kory lui Rogan în iunie.
„Nu există bani de făcut” în vânzarea ivermectinei, a promis el. Dar FLCCC solicită donații de la adepții săi prin intermediul site-ului său web și are un magazin online extins plin de tricouri, cani și pachete de ivermectină.
Alte site-uri vând rețete pentru ivermectină, unele site-uri percepând 90 USD pe consultație.
Kory recomandă o doză săptămânală de ivermectină pentru a preveni infecția cu COVID-19.
„Se zugrăvește ca un salvator, ceea ce implică apoi faptul că orice alt medic nu este un salvator”, a spus dr. Graham Walker, medic de urgență din San Francisco care a tratat cazurile COVID-19 și a fost un contestatar vocal al dezinformării solosirii ivermectinei.

Paul E. Marik- un medic ostracizat după tratamentele sale pentru sepsisul bacterian



Marik, originar din Africa de Sud, este celălalt doctor care se îndreaptă spre FLCCC. Este mai puțin vocal în podcast-uri și pe social media decât Kory. Dar el și Kory par să fi fost de acord asupra unui tratament nedovedit care să susțină medicamente ieftine, disponibile pe scară largă, ca soluții miraculoase pentru boli complexe.
Marik a prezentat așa-numitul protocol Marik într-o ediție din 2017 a revistei Chest. La acea vreme, alți medici erau sceptici față de ideea sa că o combinație simplă de hidrocortizon steroizi, vitamina C și vitamina B1 (tiamină) ar putea pune capăt sepsisului, ceea ce se întâmplă adesea la adulții mai în vârstă sau imunocompromiși.
Protocolul Marik a fost considerat inutil după un mare studiu global controlat în 2020. Nu funcționează. Dar Marik a fost atât de vocal în a-l promova, încât mulți pacienți și medici din întreaga lume l-au încercat înainte de a fi dezmembrat în mod corespunzător.
Kory și-a început propriul studiu clinic al protocolului Marik la Universitatea din Wisconsin în 2019, o „revizuire retrospectivă a graficelor” dar nu a publicat niciodată rezultate.
"Bineînțeles că nu funcționează", a spus Walker, medicul de urgență. „Toți medicii pe care i-am cunoscut au fost de genul:„ Ah, asta nu are nici un sens - cum scade tiamina și vitamina C mortalitatea? ”
De asemenea, Marik a fost mustrat de Consiliul de Medicină din Virginia pentru că a prescris medicamente persoanelor care nu erau pacienții săi.
Când Insider a contactat Școala de Medicină din Virginia de Est pentru a solicita un interviu cu Marik despre recomandările sale de ivermectină la FLCCC, un purtător de cuvânt a spus „Dr. Marik nu vorbește în această privință ca reprezentant al EVMS și, prin urmare, nu vă putem ajuta cu această solicitare. "

Marik și Kory au început să discute despre modalități de a trata COVID-19 la începutul anului 2020, înainte ca FLCCC să existe. În acel moment, mulți medici erau disperați să descopere orice ar putea ajuta la salvarea pacienților.

De la ”Ivermectina, o punte către vaccinuri”, la medicamentul panaceu



Marik a susținut protocolul său de sepsis eșuat ca un posibil tratament pentru COVID-19 încă din ianuarie 2020, potrivit site-ului web al FLCCC. Ulterior a devenit coloana vertebrală a primelor iterații FLCCC de tratament COVID-19.
În octombrie 2020, ivermectina a devenit parte a recomandărilor grupului.
FLCCC a descris inițial ivermectina ca pe o „punte” către vaccinări.
Dar, pe măsură ce timpul a trecut, ceea ce a început ca un loc pentru care medicii să discute despre cum să trateze un virus slab înțeles s-a transformat într-un fel de mașinăriei de PR.
Ai risc crescut de complicații COVID-19? Luați ivermectină săptămânal, spune Kory.
Locuiești cu cineva care a contractat COVID-19? Luați și ivermectină.
Aveți de-a face cu COVID-19 pe distanțe lungi? Ivermectina este răspunsul tău.
„Aceasta este frumusețea acestei povești”, le spune Kory adepților săi pe Odysee, o alternativă mai puțin cenzurată la YouTube. (integral pe Insider )

  • Citește și un amplu material POLITICO în care prezintă traiectoria ivermectinei de la marea speranță în tratarea COVID într-un medicament controversat, care încă are nevoie de studii serioase pentru a fi autorizat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa