Ciolacu: Ieşirea de astăzi a preşedintelui Iohannis arată cât de jos poţi să ajungi în politică

Ciolacu: Ieşirea de astăzi a preşedintelui Iohannis arată cât de jos poţi să ajungi în politică

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că declaraţia şefului statului cu privire la proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost una care "descalifică total" funcţia prezidenţială şi care "arată cât de jos poţi să ajungi în politică".

"Ieşirea de astăzi a preşedintelui Iohannis arată cât de jos poţi să ajungi în politică. Este o ieşire care descalifică total funcţia prezidenţială. Îi amintesc preşedintelui Iohannis că nu a avut nicio reacţie când ambasadorul României la Budapesta a fost terfelit în urmă cu câteva zile. A tăcut complice. Dacă era un adevărat patriot, l-ar fi apărat pe ambasadorul român! Preşedintele Iohannis ştia că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Ştia că la ora 14,00 acest proiect va fi respins definitiv de Senat. Aşa cum au mai fost respinse multe alte proiecte similare de-a lungul timpului. Cu toate acestea, a avut această ieşire anti-românească şi anti-democratică", a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis trebuia să fie mai preocupat "că a trimis români la export pe plantaţiile din Germania", oameni pe care acesta şi Guvernul "i-a abandonat".

"De asemenea, cred că preşedintele Iohannis ar fi trebuit să fie mai preocupat de faptul că Guvernul lui lasă ca pădurile să fie tăiate. Românii aşteaptă de la cel care s-a autoproclamat stindardul luptei cu pandemia soluţii concrete pentru problemele lor, nu lupte politice. Şi, în mod special, dată fiind situaţia în care ne aflăm, preşedintele ar trebui să fie preocupat de soarta românilor, de protejarea nivelului de trai, de păstrarea locurilor de muncă, de posibilitatea de a-şi amâna creditele, de soluţii pentru salariaţii nevoiţi să-şi lase copiii singuri acasă, nu de aberaţii politicianiste", a susţinut Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, susţinând că PSD a ajutat UDMR să treacă acest act normativ în Camera Deputaţilor .

"Jo napot kivanok, PSD. Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a atras atenţia românilor că aceasta înseamnă o "majoritate toxică pesedistă". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante