Ciolacu: PNRR trebuie prezentat în Parlament; nu este o cerinţă de a exista un vot

Ciolacu: PNRR trebuie prezentat în Parlament; nu este o cerinţă de a exista un vot

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat, miercuri, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trebuie prezentat în Parlament şi l-a acuzat pe ministrul Agriculturii, Lucian Oros, că a mers nepregătit la discuţiile de la Bruxelles pe tema proiectelor privind sistemul de irigaţii.

"PNRR trebuie prezentat în Parlament. Nu este o cerinţă de a exista un vot. Anumite state au făcut şi acest vot până la urmă generic. Credem că cel mai important este să fie prezentat. Urmează ca eu şi cu parteneri sociali ai PSD şi cu experţii din interiorul partidului să avem o întâlnire, se pare, la Guvernul României împreună cu prim-ministrul şi ministrul Fondurilor Europene", a spus Ciolacu, într-o conferinţă susţinută la sediul PSD.

El l-a acuzat pe ministrul Agriculturii că a mers nepregătit la Bruxelles.

"Am avut o moţiune împotriva domnului Oros. Vreau să ştiu, în primul rând, de la prim-ministru dacă domnul Oros când s-a deplasat la Bruxelles - de la comisar ştiu adevărul, de aceea şi vreau să spun acest lucru - s-a deplasat cu proiectele cele mai bune pentru a prinde sistemul de irigaţii în PNRR. Din informaţiile pe care le avem noi de la Comisia Europeană este faptul că s-a dus nepregătit la aceste discuţii", a afirmat preşedintele PSD.

Ciolacu a reiterat că PSD va depune în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură.

"În această sesiune parlamentară vom depune o moţiune de cenzură. După cum bine ştiţi suntem încă minoritari în Parlamentul României. Categoric că ne dorim să treacă această moţiune, dar poate îl informaţi şi pe domnul preşedinte Klaus Iohannis care este percepţia românilor în ceea ce priveşte PSD", a spus el, întrebat cu privire la un sondaj de opinie conform căruia 36% dintre români ar vota PSD dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”