Ciolacu: USR şi AUR ar trebui să îşi retragă moţiunea de cenzură şi să o depună din nou

Ciolacu: USR şi AUR ar trebui să îşi retragă moţiunea de cenzură şi să o depună din nou

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a apreciat marţi că USR PLUS şi AUR ar trebui să îşi retragă moţiunea de cenzură şi să o depună din nou, pentru că dacă merg în continuare cu actuala formă, ar putea să fie din nou contestată la Curtea Constituţională.

Ciolacu a spus într-o conferinţă de presă susţiunută la sediul central al partidului că Parlamentul este cel care legiferează, nu Curtea Constituţională, iar aceasta nu poate impune ca moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR să fie dezbătută şi votată.

"Haideţi să vedem care sunt atribuţiile CCR: Curtea Constituţională nu legiferează. Acest lucru este atributul Parlamentului. Dacă moţiunea îşi continuă parcursul, atunci, chiar dacă trece moţiunea, prim-ministrul poate să sesizeze din nou CCR că a trecut o moţiune neconstituţională şi domnul Cîţu va reveni din nou prim-ministru, pentru că CCR nu poate să aibă altă decizie decât cea pe care a luat-o astăzi. Este logic ce s-a întâmplat şi este corect ce a decis CCR, ei neputând impune Parlamentului să modifice ceva. (...) Cei care au depus moţiunea ar trebui să-şi retragă această moţiune, care a creat un conflict instituţional, să redepună moţiunea ţinând cont de ce a decis Curtea şi atunci intră în procedură legală. Dacă se forţează să se meargă în continuare cu această moţiune a alianţei USR - AUR, atunci câştigătorul este domnul prim-ministru Cîţu", a afirmat Ciolacu.

Curtea Constituţională a admis, marţi, cu unanimitate de voturi, sesizarea premierului Florin Cîţu privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, au confirmat pentru AGERPRES oficiali ai CCR.

Curtea a admis sesizarea Guvernului şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a nerespectării prevederilor art.113, alin (2) din Constituţie.

"Parlamentul urmează să dezbată moţiunea de cenzură depusă şi să îşi exprime poziţia prin vot asupra acesteia cu respectarea exigenţelor constituţionale şi regulamentare şi aplicarea principiului loialităţii constituţionale", au explicat oficialii CCR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?