Cioloș a vizitat trei românce rănite în cutremurul din Italia: Medicii au confirmat că sunt în stare clinică bună

Premierul Dacian Cioloș a declarat marți, după ce a vizitat trei românce internate într-un spital din Rieti, că starea acestora de sănătate este bună, existând posibilitatea ca una dintre ele să fie externată în următoarele zile.

"Am vrut să văd cum se simt. Am avut o discuție cu medicii de aici înainte și mi-au confirmat că toate cele trei doamne pe care le-am vizitat sunt în stare bună clinică și oricum recuperabile medical, unele pe o perioadă mai lungă, altele pe o perioadă mai scurtă. Cred că va fi o doamnă tânără care în următoarele zile chiar va fi externată", a declarat premierul Cioloș, pentru Digi 24, la plecarea de la spitalul din Rieti.

Cioloș a mai spus că le-a explicat celor trei românce care au fost deciziile Guvernului după cutremurul din Italia.

"Am stat de vorbă un pic cu doamnele. Le-am explicat ceea ce am decis să facem, ajutorul financiar pe care o să îl acordăm. Le-am spus că am decis chiar de mâine să vină un asistent social de la București, care va sta o lună, două, cât va fi necesar aici, ca să ajute persoanele de la ambasadă să facă toate formalitățile necesare pentru ca oamenii să poată intra în posesia ajutorului pe care îl acordăm, fiindcă el, chiar dacă nu e foarte semnificativ din punct de vedere financiar, (...) e foarte important să ajungă cât mai repede", a precizat Cioloș.

El a mai spus că asistența medicală a româncelor internate este acoperită. "Mi-au explicat medicii că atâta vreme cât sunt pe teritoriul italian, lucrurile sunt în regulă, asistența medicală e acoperită", a adăugat Cioloș.

Premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, se află marți în Italia, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis AGERPRES, premierul Cioloș și ministrul Pîslaru se întâlnesc cu cei patru cetățeni răniți și cu familiile de români din tabăra de sinistrați din zona Amatrice.

În cursul serii, Cioloș și Pîslaru vor participa la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de președintele Italiei, Sergio Mattarella, și de premierul Matteo Renzi.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

3 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

4 Andreea Esca, vedeta Pro TV, confirmată pozitiv cu noul coronavirus

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …