Cioloș anunță că în iunie va prezenta un pachet de măsuri privind reforma în administrația publică

Cioloș anunță că în iunie va prezenta un pachet de măsuri privind reforma în administrația publică

Guvernul intenționează să lanseze în dezbatere, în perioada următoare, principiile de reformă în administrația publică, urmând ca în iunie, după alegerile locale, să prezinte un pachet de reforme în acest domeniu, a anunțat, marți, premierul Dacian Cioloș.

"Intenția mea este chiar să merg săptămâna viitoare, luni, în Parlament, în Camera Deputaților, în care să lansăm dezbaterea, să vin acolo cu câteva idei pe care le avem legate de reforma administrației. Cert este că vrem să abordăm partea de reformă a statutului funcționarului public, să clarificăm aspecte legate de statutul funcționarului public și la nivel central, și la nivel local. Obiectivul nostru ar fi să mergem spre competență, transparență și profesionalism atât în procesul de recrutare a funcționarilor publici, cât și în procesul de evoluție a carierei lor. Să recâștigăm încrederea în faptul că funcționarul public lucrează în interesul cetățeanului, în primul rând, și că nu trebuie să depindă pe ascuns de politic", a declarat Cioloș la întâlnirea cu reprezentanții Asociației Orașelor din România.

Premierul a explicat că se are în vedere un concurs național de recrutare pentru a intra în funcția publică.

"Ideea ar fi (...) să avem, pe de o parte, un concurs național de recrutare pentru a intra în funcția publică, unde să existe niște reguli de bază, niște competențe de bază care să fie pentru toți funcționarii, indiferent unde lucrează, și, o dată ce au trecut prin filtrul unui concurs național de selecție, să aveți posibilitatea dumneavoastră, ca șefi ierarhici, ca șefi ai administrației, să vă recrutați oamenii pe care îi considerați cei mai adaptați pe posturile pe care aveți nevoie", a explicat premierul.

Potrivit șefului Executivului, dezbaterea pe principiile reformei administrației se va desfășura în aprilie și mai.

"Intenția noastră e să lansăm în săptămânile următoare această dezbatere pe principiile de reformă, să folosim lunile aprilie și mai pentru dezbateri (...), în așa fel încât, după alegerile locale (...), în luna iunie, Guvernul să vină în Parlament cu un pachet de modificări legislative care să meargă în această direcție", a subliniat premierul.

AGERPRES/(A — autor: Doroteea Purcărea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)


Citiți mai mult:

Dîncu spune că primarii și prefecții trebuie să participe la cursuri de pregătire profesională


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa