Cioloș, despre incendiile din Parcul Văcărești: Bănuiesc ce se întâmplă, dar nu pot acuza doar pe supoziții

Cioloș, despre incendiile din Parcul Văcărești: Bănuiesc ce se întâmplă, dar nu pot acuza doar pe supoziții

Premierul Dacian Cioloș spune că o să folosească toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a înțelege ce se întâmplă în Parcul Natural Văcărești, unde în ultima perioadă au izbucnit mai multe incendii, precizând că bănuiește ce se întâmplă, însă nu poate face acuzații bazându-se doar pe supoziții.

"Înainte de a vă cere ajutorul trebuie să utilizez eu toate mijloacele pe care le am la dispoziție pentru a înțelege ce se întâmplă acolo. Cam bănuiesc eu, dar nu pot acuza bazându-mă doar pe supoziții. Oricum, de un lucru fiți sigur: când am pus semnătura mea pe acea hotărâre de guvern care făcea din 'groapă' un parc natural, am făcut-o din convingere. Și o să fac tot ce ține de mine pentru ca lucrurile să evolueze în direcția lor naturală acolo. Sunt situații când omul nu are dreptul să distrugă a doua oară ceea ce natura a reparat deja", a scris premierul Cioloș, marți, pe Facebook, într-un răspuns la o postare a lui Ciprian Muntele .

Ciprian Muntele i-a transmis marți pe pagina sa de Facebook un mesaj prim-ministrului Cioloș , în care a făcut referire la acțiunea de ecologizare din Parcul Văcărești din data de 30 iunie la care a participat și premierul.

"Domnule Dacian Cioloș, sunt atât de puține situațiile în care eu v-aș fi scris vreodată în viața asta un mesaj public pe Facebook. Din păcate, acum e una dintre ele. Eu sunt băiatul ăla care v-a făcut săptămâna trecută celebra poză de când ați strâns gunoaie în Parcul Natural Văcărești. Pe mine m-a impresionat mult gestul dumneavoastră, v-am crezut sincer și v-am admirat, deși sunt dintre cei care, visceral, au căpătat în timp reacții de respingere la tot ce vine din zona politică. Dar v-am urmărit atent și m-ați convins. Ba chiar m-am certat cu mulți oameni pentru a le explica ceea ce am simțit eu atunci, că n-ați venit la paradă, că ați fost acolo pentru a da un exemplu de implicare civică. Am mai simțit în ziua aia că, în sfîrșit, după ani lungi de luptă, locului ăluia îi va fi bine. În ziua aia am plecat acasă atât de liniștit, părea evident că urmează doar simple formalități pentru ca acel loc să fie definitiv salvat. Eram, de fapt, naiba mai știe pentru a câta oară în viața asta, plin de naivitate. Nu doar că locul ăla e departe de a fi salvat, dar acum am sentimentul că cineva îl vrea în continuare distrus. Și mă tem că de data asta pare foarte hotărât s-o și facă. Știți, în ultimele 24 de ore alte 3 incendii mari au avut loc în Parcul Văcărești. Ceea ce pentru noi, ăștia implicați cel puțin cu sufletul în proiectul ăsta, e trist, jignitor, e obositor și cam fără de speranță", a scris Ciprian Muntele.

Acesta a precizat că soluțiile sunt evidente și depind de oameni din subordinea premierului.

"Nu știu exact ce să vă cer. Pentru că soluțiile sunt evidente, ele există, sunt atât de simple și depind, din păcate, de niște oameni pe care îi aveți în subordine. Cred că mai degrabă voiam doar să vă transmit mâhnirea noastră. Mie îmi rămâne doar să mă agăț de imaginea cu care am plecat atunci, din groapa aia, de unde am strâns împreună gunoaie, pe căldura aia sufocantă. Dacă e reală, dacă chiar ați venit din convingere să strângeți gunoaie, eu cred că n-o să lăsați ca lucrurile să continue așa. N-are cum. E imposibil. Dar asta o s-o aflăm, probabil, în următoarele zile. Oricum, succes, domnule Cioloș! Știu că lucrurile astea nu depind în totalitate de dumnevoastră. De-aia e și păcat că nu ne cereți ajutorul în momente de-astea. Nici nu știți ce pierdeți", a mai spus Ciprian Muntele în mesajul transmis premierului Cioloș.

Un incendiu de vegetație a izbucnit marți în Parcul Văcărești, fiind stins de pompieri . Acest incendiu a afectat o suprafață de două hectare, după cum au anunțat oficiali ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București.

Și luni a izbucnit un incendiu de vegetație în Parcul Văcărești, fiind afectată o suprafață de 2.000 de metri pătrați .

AGERPRES / (AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina