Cioloș: E nevoie de o dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc construit pe onestitate, nu pe "tunuri" sau cumetrii politice

Premierul Dacian Cioloș a declarat sâmbătă că este nevoie "de o dinamică pe un nivel superior" a capitalului românesc "construit pe onestitate și predictibilitate", nu pe "tunuri, cumetrii politice sau speculații". Șeful Executivului a promovat pe pagina sa de Facebook Pachetul Anti-sărăcie. El a anunțat că poate fi consultată pagina de Facebook dedicată acestui proiect, unde cei interesați pot afla 'stadiul actualizat al măsurilor'.

"Polonezii au început mai devreme decât noi și în mod mai organizat, cu o anumită continuitate indiferent de guvernare, în ultimii cca 10 ani. Tocmai în ideea stimulării și a investițiilor românești în afară, și a promovării comerțului exterior, creăm o Agenție pentru Investiții și Comerț în cadrul Ministerului Economiei. Regândim totodată diplomația economică și comercială în acest context. Dar mai e nevoie și de o dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate și viziune de dezvoltare pe termen mediu și lung (și nu pe "tunuri", cumetrii politice sau speculații)", a răspuns Cioloș unui comentariu la postarea sa, în care era întrebat de ce nu avem fonduri de investiții și companii care să se extindă pe piețele vecine, așa cum au polonezii.

Cioloș a mai răspuns și unui alt comentariu în care se menționa că a da ajutoare sociale nu reprezintă o măsură anti-sărăcie.

"Aveți dreptate, doar că sărăcia cronică trebuie tratată și ea, altfel riscă să blocheze evoluția socială. În acest context am gândit și adoptat recent și Legea Venitului Minim de Incluziune", a răspuns Cioloș.

Pe pagina de Facebook dedicată Pachetului Anti-sărăcie se menționează că mai multe propuneri vor fi puse în practică prin liniile de finanțare pe care Ministerul Fondurilor Europene le va lansa curând.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

2 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

3 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…

4 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

5 FOTO Priviți! Baroni pesediști din administrația Bucureștiului prinși moșmondind la o vilă pe o insulă din Gre…