Cioloș: Ideea de a mări salariile e un lucru necesar, dar dacă se face populist riscăm viitorul oamenilor

Cioloș: Ideea de a mări salariile e un lucru necesar, dar dacă se face populist riscăm viitorul oamenilor

Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că ideea de mărire a salariilor, de a transmite evoluția economică și în mărirea salariilor e un lucru necesar, dar a avertizat că, dacă acesta se face "populist și electoralist", trebuie explicat oamenilor că li se riscă viitorul, dar și viitorul economiei.

"Da, avem nevoie în perioada următoare să facem ca evoluția economică bună a României să fie resimțită și în nivelul de trai al românilor, dar dacă nu facem asta cu decizii responsabile riscăm să repetăm istoria și după o perioadă de creștere economică să ajungem din nou la probleme. De aceea, cred că ideea de a mări salariile (...) de a transmite creșterea economică și în evoluția salariilor e un lucru necesar, dar, dacă acest lucru se face în mod populist și doar electoralist, cred că trebuie să le explicăm oamenilor că prin asta le riscăm viitorul și riscăm viitorul economiei României", a afirmat Cioloș, la Consiliul Național al PNL.

În opinia sa, problema în România nu ține de o creștere procentuală a salariilor într-un domeniu sau altul, ci de faptul că nu a fost tratată "chestiunea disfuncționalităților în abordarea politicii salariale".

El a amintit de principiile care se regăsesc în platforma sa — România 100—, arătând că ele trebuie să stea la baza unui program de guvernare.

"Programul de guvernare vine din partea dumneavoastră, a celor care mergeți în alegeri. Dar, dacă acel program de guvernare e construit având la bază aceste principii și dacă odată câștigate alegerile acel program de guvernare se pune în aplicare respectând în fiecare decizie și acțiune pe care o luăm acele principii, cred că avem încă o șansă să câștigăm încrederea oamenilor că democrația parlamentară făcută prin intermediul partidelor are un viitor în societatea românească care așteaptă modernizare prin onestitate, eficiență și profesionalism", le-a transmis Cioloș liberalilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Vouă a ce vă miroase? / Structura centrală a DNA a preluat abia după 7 ani un uriaș dosar de corupție din Sibiu!

3 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

4 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

5 O româncă face carieră într-unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din Turcia