Cioloș: Încercăm să organizăm bine alegerile, eu am trecut în Belgia prin experiența votului la primul tur al prezidențialelor

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcarea, transmite: Premierul Dacian Cioloș le-a promis, marți seară, reprezentanților comunității românești din Belgia că Guvernul va încerca să organizeze alegerile "cu mai mult respect" pentru românii din afara țării, ținând cont și de experiența pe care și el a avut-o la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014.

"La sfârșitul anului o să fie alegerile parlamentare și sper ca și (...) comunitatea românească din Belgia să fie la fel de prezentă și de proactivă așa cum a fost și la alte tipuri de alegeri. La alegerile prezidențiale și eu am avut plăcerea, nu știu dacă pot să-i spun plăcerea, să votez aici sau să am tentativa de a vota aici în primul tur. Vă dați seama că, cu atât mai mult cu cât am trecut și eu și alți membri ai Guvernului care erau în perioada respectivă aici prin experiența asta, unul dintre obiectivele noastre anul acesta este să organizăm alegerile, inclusiv pentru românii din afară, într-un alt mod, cu mult mai mult respect pentru dumneavoastră în primul rând", a spus premierul.

Acesta a adăugat că o astfel de organizare a scrutinului "se face cu costuri destul de mari, nu doar costuri financiare, dar și de mobilizare a resurselor umane".

"Cred că e un efort care nu numai că merită să fie făcut, dar pe care trebuie să îl facem și trebuie să obișnuim și administrația de acasă, din România, că efortul ăsta e obligatoriu dacă vrem să ne simțim toată comunitatea românească, fie că trăim în România sau în altă parte (...), că aderăm la același neam, la același popor și că avem împreună aceeași responsabilitate legat de cum merg sau nu merg lucrurile acasă. Deci din punctul ăsta de vedere pot să vă asigur că o să facem tot ce ține de noi să organizăm alegerile cât mai bine", a afirmat Dacian Cioloș.

Premierul s-a întâlnit marți seară, la finalul vizitei oficiale la Bruxelles, cu reprezentanți ai comunității românești din Belgia, la sediul ambasadei României. După ce a ținut un discurs de câteva minute, Cioloș a vorbit cu mulți dintre cei prezenți și a oferit flori cu ocazia zilei de 8 martie.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 O să aveți un șoc! / Facem publice infracțiunile pe care zeița infractorilor, Alina Gorghiu, le vrea executate a…

3 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

4 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

5 Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea: O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poa…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut