Cioloș spune pe Facebook că Dragnea MINTE!

Cioloș spune pe Facebook că Dragnea MINTE!

Dragnea a mințit! Dacian Cioloș insistă cu precizări, într-o postare pe Facebook, că în cadrul discuției avute cu Liviu Dragnea nu a spus că este de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal și că "orice decizie de această amploare poate să fie luată, dacă se va considera necesar, doar de către viitorul guvern".

Postarea lui Cioloș

„Constat că discuția mea telefonică cu domnul Liviu Dragnea a produs ceva tulburare.

Pentru că văd tot felul de interpretări, simt nevoia să limpezesc două aspecte:

1. În cadrul discuției nu am spus că sunt de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Am zis că o voi analiza, dar că trebuie avute în vedere mai multe aspecte atât legale cât și de oportunitate.

2. Analiza este limpede: acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Cum este firesc, orice decizie de această amploare poate să fie luată, dacă se va considera necesar, doar de către viitorul guvern, legitimat de o majoritate în Parlament și de rezultatele alegerilor de duminică.”

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, afirma, intr-un interviu, ca a discutat cu premierul Dacian Ciolos si i-a cerut acestuia sa analizeze posibilitatea amanarii pentru 1 ianuarie 2018 a reducerii TVA cu un punct procentual.

„Sigur, i-am spus domnului Prim Ministru ca noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat in timpul campaniei electorale si in acest sens i-am solicitat sa analizeze posibilitatea prorogarii pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem in program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar in acelasi timp pastrarea actualei cote de 20% in 2017 deoarece consideram ca reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului in acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor", spune Dragnea, intr-un interviu.

Liviu Dragnea se pronunta de asemenea impotriva reducerii accizelor la carburanti si a eliminarii taxei pe constructii speciale, asa zisa taxa pe stalp.

Ce spune Dragnea despre reducerea accizelor:

De asemenea, in ceea ce priveste reducerea accizei la carburanti constatam ca desi pretul petrolului la nivel mondial este la minime istorice, in Romania pretul la pompa este cel mai mare din UE si aici vorbim de pretul fara taxe, ceea ce mi se pare foarte greu de explicat. Asta ne face sa credem ca o reducere a accizei fara o discutie serioasa cu Consiliul Concurentei risca sa nu duca la o reducere a pretului pentru consumatorul final. Dupa ce vom rezolva aceasta situatie impreuna cu Consiliul Concurentei vom reduce accizele cu 6% de la 1 ianuarie 2018 conform Programului nostru de Guvernare.

Despre taxa pe stalp

Un alt punct al discutiei a fost legat de taxa pe constructii speciale care va trebui eliminata atunci cand marile companii din Romania vor intelege ca profiturile obtinute in Romania trebuie platite aici - ma refer la implementarea Directivei 1164 a CE sau alte masuri care vor fi aprobate astfel incat companiile sa verse impozitele in Romania daca ele se realizeaza aici.

Liviu Dragnea a precizat ca a discutat marti dimineata cu primul ministru despre unele "reglementari legislative care urmeaza sa fie prorogate, asa cum s-a intamplat in fiecare an precum si despre nivelul salariului minim pentru anul viitor".

"Am fost de acord cu ceea ce mi-a propus si sustin acest demers pe care-l consider responsabil. Am fost de acord cu propunerile privind amanarea aplicarii acestor masuri iar in ceea ce priveste nivelul salariului minim de anul viitor am convenit ca noul guvern sa aprobe acest nivel, noi mentinandu-ne prevederea din Programul nostru de Guvernare respectiv nivelul de 1450 lei", a sustinut Dragnea

Liviu Dragnea afirma si ca "introducerea plafonarii CASS nu mai corespunde" cu Programul PSD de Guvernare, care are in vedere "o reducere si o comasare a contributiilor pentru toata populatia si mediul de afaceri incepand cu 1 ianuarie 2018".

In finalul scurtului interviu, Liviu Dragnea il lauda pe Dacian Ciolos pentru faptul ca "s-a gandit in primul rand la stabilitatea economica a tarii pentru 2017 preferand spre deosebire de altii calea dialogului si nu aceea a unui conflict inutil".

* Cele trei masuri fiscale pe care nu le mai vrea Dragnea erau vazute de Banca Mondiala luna trecuta drept motoare ale cresterii economice din 2017

Amanarea unor masuri fiscale importante ce sunt programate sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2017 ar putea avea un efect semnificativ asupra cresterii economice din 2017.

Liviu Dragnea a anuntat marti ca a cerut premierul Dacian CIolos sa amane reducerea TVA si a acizelor pe carburanti si eliminarea asa-numitei taxe pe stalp, insa tocmai aceste trei masuri erau mentionate de Banca Mondiala ca motoare ale cresterii economice in anul viitor.

Banca Mondiala atrage insa atentia ca saltul de 5,1% inregistrat de economia romaneasca in acest an, dupa o crestere de 3,8% anul trecut, va fi urmat in 2017 de o incetinire a cresterii la 3,8%, pentru ca in 2018 avansul economiei romanesti sa se reduca la 3,4%.

"Cresterea este asteptata sa ramana solida in 2017 pe masura ce noi masuri de relaxare fiscala vor fi implementate, inclusiv o noua reducere a TVA la 19%, eliminarea taxei pe constructiile speciale si reducerea accizei la combustibili", se arata in raportul Bancii Mondiale publicat pe 22 noiembrie 2016, potrivit Agerpres.

BM estima deja o incetinire a avansului economic de la 5,1% in 2016 la 3,8% anul viitor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...