Cioloș: Titlurile de stat Centenar - o investiție sigură, garantată de stat și accesibilă oricărei categorii de persoane

Cioloș: Titlurile de stat Centenar - o investiție sigură, garantată de stat și accesibilă oricărei categorii de persoane

Titlurile de stat Fidelis Centenar reprezintă o investiție sigură, garantată de stat și accesibilă oricărei categorii de cetățeni, a declarat joi premierul Dacian Cioloș.

"Dincolo de acest context aniversar al centenarului căruia aceste titluri de stat sau această emisiune de titluri de stat îi este dedicată, această acțiune are și o componentă economică foarte clară. Este o investiție sigură, o investiție garantată de stat, unde dobânda și câștigul pentru capital sunt și venituri neimpozabile. Și sunt, așa cum a fost gândită această emisiune de titluri de stat, accesibile pentru orice categorie de cetățean, pornind de la angajați, de la funcționari, studenți, pensionari, pot să facă o investiție și, în același timp, să își economisească banii pe care îi au investind în aceste titluri care sunt, cum vă spuneam, sigure", a afirmat Cioloș, la lansarea emisiunii de titluri care a avut loc la Palatul Victoria.

Premierul a precizat că un titlu de stat, "de această dată", are un preț accesibil, costă 100 de lei, cu scadență în 2018 și cu o dobândă fixă de 2,15% pe an.

Dacian Cioloș le-a mulțumit celor patru bănci de la care se pot achiziționa aceste titluri de stat — BCR, BRD, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania — dar și Bursei de Valori București care va tranzacționa titluri de stat Centenar.

"În 2018 se va organiza o loterie și 100 de români din cei care vor investi în aceste titluri de stat vor mai putea fi și beneficiarii unui premiu de câte 1.000 de lei", a mai spus prim-ministrul.

Pe de altă parte, Dacian Cioloș a anunțat că Executivul va transmite Parlamentului și o lege a Centenarului, care vizează mai multe domenii.

"Chiar în ultima ședință, am adoptat o hotărâre prin care am creat, în cadrul Guvernului, un departament dedicat Centenarului, un departament care va avea responsabilitatea să gestioneze, să administreze toate acțiunile legate de centenar. În curând, în câteva săptămâni, urmează să adoptăm și să trimitem spre Parlament și o lege a Centenarului care să cadreze atât instituții, cât și proiecte care vor fi dedicate centenarului, proiecte de infrastructură, proiecte legate de educație, de sănătate", a explicat prim-ministrul.

AGERPRES/(A — autor: Doroteea Purcărea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...