Circa 280 de cadre medicale nevaccinate anti-COVID-19 au continuat să lucreze în Italia, încălcând legea ce le impune vaccinarea

Circa 280 de cadre medicale nevaccinate anti-COVID-19 au continuat să lucreze în Italia, încălcând legea ce le impune vaccinarea

Aproximativ 280 de medici şi alţi membri ai personalului sanitar au continuat să lucreze ilegal în Italia, nefiind vaccinaţi anti-COVID-19, au anunţat vineri Carabinierii (poliţia militarizată), după verificările desfăşurate în cadrul campaniei de imunizare obligatorie, relatează agenţiile DPA şi EFE.

Carabinierii au verificat până în prezent circa 4.900 de angajaţi din sectoarele medical şi de îngrijiri în mai mult de 1.600 de instituţii private şi de stat.

Vaccinarea anti-COVID-19 este din luna aprilie obligatorie în Italia pentru angajaţii din sectorul sanitar. Unii dintre aceştia au contestat în instanţă legea care le impune vaccinarea, dar au pierdut procesele.

Carabinierii au mai descoperit că 126 de cadre medicale au continuat să vină la lucru deşi erau suspendate pentru că nu s-au vaccinat, iar opt medici de familie nevaccinaţi şi-au continuat activitatea.

Guvernul condus de Mario Draghi a decis la sfârşitul lunii noiembrie să extindă vaccinarea obligatorie şi pentru alte categorii profesionale, precum personalul administrativ sanitar, cadrele didactice, poliţiştii şi militarii. Mai mult, cadrele medicale trebuie să se vaccineze şi cu doza booster.

Potrivit ziarului La Repubblica, guvernul italian ia în calcul să facă vaccinarea obligatorie pentru toţi angajaţii, iar decizia depinde de modul cum va evolua rata de reproducere a COVID-19 în următoarele 40 de zile. Dacă această rată este peste 1 - în prezent fiind de 1,2 în Italia - înseamnă că tendinţa infectărilor este crescătoare. Numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la ATI a crescut de asemenea, cu 22% în ultima săptămână. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...