Circulația metroului, oprită pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăvești; între stațiile Gorjului și Politehnica se circulă în sistem pendulă

Circulația metroului, oprită pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăvești; între stațiile Gorjului și Politehnica se circulă în sistem pendulă

Circulația metroului este oprită pe tronsonul Izvor - Politehnica - Grozăvești, iar între stațiile Gorjului și Politehnica se circulă în sistem pendulă, după ce un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon și a produs un scurt circuit, informează, vineri, reprezentanții companiei.

"Metrorex informează ca astăzi (vineri — n. r.), la ora 5:24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon, pe șina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii ) și a produs un scurt circuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe șină, trenul care tranzita zona a fost oprit,
călătorii din tren fiind evacuați în siguranță de către echipele Metrorex prin stația Eroilor. Directorul general al Metrorex se află la fața locului pentru coordonare și remedierea rapidă a situației. La acest moment echipele Metrorex lucrează pentru remedierea situației", se spune într-un comunicat al companiei.

Ca urmare a scoaterii tensiunii din șină, pe tronsonul Izvor — Politehnica — Grozăvești nu se circulă, iar între stațiile Gorjului și Politehnica se circulă în sistem pendulă.

Trenurile de la Republica circulă până la Piața Unirii și cele de la Anghel Saligny până la Izvor, se precizează în comunicat.

"Metrorex cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat și depune toate eforturile pentru remedierea rapidă a situației'', dă asigurări Metrorex.

* Stația de metrou Eroilor, închisă și verificată de pompieri;călători evacuați, pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăvești nu se circulă
Echipajele ISU BIF de la subunitățile de pompieri Grozăvești și Detașamentul Special de Salvatori verifică, vineri dimineață, stațiile de metrou Eroilor și Politehnica, după ce au fost anunțate de către Metrorex cu privire la existența unei garnituri de metrou care a oprit din motive tehnice la aproximativ 200 metri de peron la stația Eroilor, sensul dinspre Politehnica.

"Forțele de la Eroilor au găsit trenul în zona peronului și am fost informați că toți călătorii au fost evacuați. ISU a efectuat o recunoaștere in stație și în tunel, nu sunt probleme în ceea ce privește siguranța călătorilor. De asemenea, a fost oprită circulația și pe celălalt sens de deplasare. În acest moment, în stația Eroilor nu sunt călători", au spus oficiali ai ISU BIF.

Potrivit Brigăzii Rutiere a capitalei, Metrorex a informat la ora 5,24, că pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltrațiilor a căzut din plafon, pe șina a 3-a (responsabilă cu transmiterea tensiunii) și a produs un scurtcircuit.

Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe șină, iar trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuați în siguranță de către echipele Metrorex prin stația Eroilor.

Directorul General al Metrorex se află la fața locului pentru coordonare și remedierea rapidă a situației.

La acest moment, echipele Metrorex lucrează pentru ca transportul in comun să fie reluat rapid.

Ca urmare a scoaterii tensiunii din șină, pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozăvești nu se circulă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria