Circulația rutieră pe Transalpina, interzisă de la 20:00 la 7:00 între Rânca și Șugag

Circulația rutieră pe Transalpina, interzisă de la 20:00 la 7:00 între Rânca și Șugag

Circulația rutieră pe Transalpina, între kilometrul 34+500 și kilometrul 59+800 (Rânca - Șugag n.r.), este interzisă în intervalul orar 20:00 - 7:00, excepție făcând autovehiculele cu tonaj mai mic sau egal cu 7,5 tone, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) remis, luni, AGERPRES.

'Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că începând de astăzi, 29 mai 2017, ora 14:00, a fost redeschisă circulația rutieră pe DN 67C, pe sectorul de drum cuprins între km 34+500 — km 59+800. Precizăm că din cauza vizibilității reduse (ceață densă) accesul autovehiculelor în intervalul orar 20:00 — 07:00 este strict interzis. Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase și altitudinea ridicată), viteza maximă de circulație pe sectorul de drum menționat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 t', se arată în document.

Conform sursei citate, în perioada următoare utilaje ale CNAIR vor fi prezente pe drum pentru a interveni ori de câte ori este nevoie.

'Zăpada depusă pe carosabil a fost înlăturată, s-au finalizat marcajele rutiere și au fost montate toate elementele de siguranță și de semnalizare deteriorate pe timpul iernii, astfel încât comisia întrunită ca urmare a deciziei directorului general al CNAIR și formată din reprezentanți ai Companiei și ai Poliției Rutiere din județele Vâlcea și Gorj, a decis deschiderea circulației rutiere pe Transalpina în condiții de siguranță a traficului', informează compania.

Transalpina, denumită și "Drumul Regelui" face legătura între Transilvania și Oltenia. Aflată la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din România care poate fi traversat cu mașina, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

'În anul 2009 a început asfaltarea și modernizarea acestui drum pe o distanță de 148 de kilometri, între Sebeș, județul Alba și Bengești, județul Gorj. În 2012 pe mai mult de 99% din traseul Transalpinei primul strat de asfalt a fost așternut', mai spune comunicatul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…