Cisiordania: Forţele israeliene au ucis un tânăr palestinian (minister)

Cisiordania: Forţele israeliene au ucis un tânăr palestinian (minister)

Un adolescent palestinian a fost ucis de forţele israeliene sâmbătă dimineaţă în cursul unui raid la Jenin, în Cisiordania ocupată, a anunţat ministerul palestinian al sănătăţii, scrie AFP.

"Un băiat de 17 ani a fost ucis, iar un alt tânăr de 18 ani a fost grav rănit de gloanţele ocupantului israelian în timpul atacului său la Jenin", se arată într-un comunicat al acestui minister.

Tabăra de refugiaţi de la Jenin a fost recent centrul tensiunilor în urma unui val de atacuri în Israel care au făcut 19 morţi.

În total, 13 palestinieni au fost răniţi săptămâna trecută în cursul unei operaţiuni a forţelor israeliene în tabără în care au fost ucişi un soldat israelian şi un palestinian.

Premierul israelian, Naftali Bennett, l-a identificat pe acest soldat israelian ca fiind Noam Raz.

Palestinianul a fost identificat ulterior drept Daoud al-Zubaidi, un frate al lui Zakaria al-Zubaidi care a condus aripa armată a mişcării Fatah a preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi a evadat pentru scurt timp dintr-o închisoare israeliană anul trecut.

Raidurile au avut loc cu câteva ore înainte ca violenţele să izbucnească la înmormântarea jurnalistei palestiniano-americane Shireen Abu Akleh, ucisă în cursul unei operaţiuni israeliene în tabăra de la Jenin.

În timpul funeraliilor ei, poliţia israeliană a pătruns în curtea unui spital din Ierusalim în momentul în care corpul jurnalistei era transportat pentru înmormântare, stârnind un protest internaţional. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”