Citiți ce se întâmplă în SUA, nu sunt minciuni

Citiți ce se întâmplă în SUA, nu sunt minciuni

După ce pandemia a lovit industria cărnii, fermierul din Iowa Al Van Beek a luat o decizie grea: a ordonat angajaților să facă injecții scroafelor gestante, pentru a le detemina să avorteze purcelușii, relatează Reuters.

Van Beek și alți fermieri spun că sunt obligați să își decimeze efectivele pentru că nu mai au spațiu pentru a le adăposti sau bani pentru a le hrăni. Cele mai mari companii din carne din lume - inclusiv Smithfield Foods Inc, Cargill Inc, JBS USA și Tyson Foods Inc - au oprit operațiunile la aproximativ 20 de abatoare și uzine de prelucrare din America de Nord din aprilie, în timp ce lucrătorii se îmbolnăvesc, provocând temeri legate de o penurie de carne, citează Mediafax.

Purceii lui Van Beek sunt victimele unei crize extinse din industria alimentară, care a început cu închiderea restaurantelor - rupând lanțurile de aprovizionare, umplând spațiile de depozitare și obligându-i pe fermieri și procesatori să distrugă totul, de la lapte la salată verde și la animale.

Milioane de porci, pui și bovine vor fi eutanasiați din cauza închiderilor de abatoare, limitând aprovizionarea magazinelor, a declarat John Tyson, președintele principalului furnizor de carne din SUA, Tyson Foods.

Carnea de porc a fost lovită cel mai greu, producția zilnică fiind redusă cu aproximativ o treime. Spre deosebire de bovine, care pot fi adăpostite afară, pe pășuni, porcii din SUA sunt îngrășați pentru sacrificare în clădiri cu temperatură controlată. Dacă sunt adăpostiți prea mult timp, pot deveni prea mari și se pot răni. Halele trebuiesc golite, trimițând porcii adulți la sacrificare înainte de sosirea purceilor noi.

„Nu avem unde să mergem cu porcii”, a spus Van Beek. "Ce vom face?"

În Minnesota, fermierii Kerry și Barb Mergen au suferit din plin când un echipaj de la Daybreak Foods Inc a sosit cu rezervoare de dioxid de carbon pentru a eutanasia 61.000 de găini ouătoare, la începutul acestei luni.

Daybreak Foods, cu sediul în Lake Mills, Wisconsin, furnizează ouă restaurantelor și companiilor de servicii alimentare. Compania, care deține păsările, plătește fermierilor Mergen pentru a-i hrăni și îngriji. Șoferii încarcă în mod normal ouăle în camioane și le transportă la o uzină din Big Lake, Minnesota, care le pregătește pentru restaurante și companiile de servicii alimentare. Însă operatorul uzinei, Cargill, a declarat că a oprit instalația, deoarece pandemia a redus cererea.

Daybreak Foods, care are aproximativ 14,5 milioane de găini în ferme administrate de antreprenori, încearcă să schimbe modul de livrarre să să trimită ouăle magazinelor alimentare, a declarat William Rehm, directorul executiv. Dar cartoanele pentru ouă nu se găsesc, iar compania trebuie să controleze dimensiunile fiecărui ou, a spus el.

Rehm a refuzat să spună cât de mult din efectivele companiei a fost eutanasiat.

„Încercăm să ne echilibrăm oferta cu nevoile clienților noștri, și totuși să-i păstrăm pe toți în siguranță - inclusiv pe toți oamenii și toate găinile noastre”, a spus Rehm.

În Iowa, fermierul Dean Meyer a declarat că face parte dintr-un grup de nouă producători care eutanasiază aproximativ 125 de purcei pe săptămână. Ei vor continua să eutanasieze animalele până când situația se va normaliza, și ar putea crește numărul de porci uciși în fiecare săptămână, a spus el. Corpurile vor deveni îngrășăminte.

„Ambalatorii sunt susținuți în fiecare zi din ce în ce mai mult”, a spus Meyer.

Statele Unite se confruntă cu o posibilă penurie de alimente, iar supermarketurile și depozitele de produse alimentare se luptă pentru a răspunde cererii, dar sacrificările forțate sunt din ce în ce mai răspândite în toată țara, potrivit economiștilor agricoli, fermierilor și parlamentarilorcare îi reprezintă pe agricultori.

Guvernatorul Iowa, Kim Reynolds, împreună cu ambii senatori americani dintr-un stat care furnizează o treime din carnea de porc a națiunii, au trimis administrației Trump o scrisoare pledând pentru ajutor financiar și asistență pentru sacrificarea animalelor și eliminarea corespunzătoare a carcaselor.

„Există 700.000 de porci în țară care nu pot fi procesați în fiecare săptămână și trebuie eutanasiați”, spune scrisoarea din 27 aprilie.

Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA) a declarat va înființa un centru național de coordonare a incidentelor, pentru a ajuta fermierii să găsească piețe pentru animalele lor sau la eutanasierea animalelor, dacă este necesar.

Unii producători care cresc animale și vând porci agricultorilor îi dau acum gratuit, au spus agricultorii, ceea ce înseamnă o pierdere de aproximativ 38 dolari pentru fiecare purcel, potrivit companiei Kerns & Associates.

Fermierii din Canada ucid, de asemenea, animalele pe care nu le pot vinde sau nu își permit să le hrănească. Valoarea purceluților a scăzut la zero din cauza opririi uzinelor de procesare din SUA, a declarat Rick Bergmann, un fermier de poci din Manitoba. Numai în Quebec, un număr de 92.000 de porci așteaptă să fie sacrificați, a declarat producătorul Rene Roy.

O fermă de porci din Prince Edward Island din Canada a eutanasiat porci de 270 de kilograme care erau gata pentru sacrificare, deoarece nu avea unde să îi prelucreze, a spus Bergmann. Animalele au fost aruncate într-un depozit de deșeuri.

Cel mai recent dezastru economicdin sectorul agricol vine după ani de vreme extremă, de scădere a prețurilor mărfurilor și după războiul comercial al administrației Trump cu China și alte piețe cheie de export. Dar este mai mult decât venitul pierdut. Pandemia care se răspândește a adus disperare în comunitățile rurale.

Fermierii vorbesc cu jumătate de gură despre uciderea animalelor sau despre îngroparea culturilor, de teama mâniei publice. Doi producători de lapte din Wisconsin, obligați să arunce lapte de către clienții lor, au declarat pentru Reuters că au primit recent amenințări cu moartea.

„Ei spun:„ Cum îndrăznești să arunci mâncarea atunci când atât de mulți oameni sunt flămânzi?”, a spus un fermier. „Nu știu cum funcționează lucrurile. Și asta mă îmbolnăvește. ”

Chiar dacă prețurile la animale și culturi scad, prețurile pentru carne și ouă la magazinele alimentare sunt în creștere. Prețul mediu cu amănuntul al ouălor a crescut cu aproape 40% în săptămâna încheiată pe 18 aprilie, comparativ cu un an mai devreme, potrivit datelor Nielsen. Prețurile medii pentru puiul proaspet cu amănuntul au crescut cu 5,4%, în timp ce carnea de vită a crescut cu 5,8%, iar carnea de porc a crescut cu 6,6%.

Crescătorii de porci la nivel național vor pierde aproximativ 5 miliarde de dolari, sau 37 de dolari pe cap de locuitor, în restul anului, din cauza perturbărilor induse de pandemie, potrivit grupului industrial National Pork Producers Council.

Un pachet de ajutoare anunțat recent, de 19 miliarde de dolari, pentru fermieri, nu va plăti pentru animalele care sunt sacrificate, potrivit American Farm Bureau Federation. USDA a declarat că programul de plată este în curs de dezvoltare și a primit mai multe cereri de asistență decât are bani pentru a face față, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?

5 Explozii puternice în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică / Operatorul anunţă că acestea au suferit avarii „fără precedent”