Ciucă anunță plata primei tranșe din PNRR: Cei 2,6 miliarde de euro reprezintă confirmarea îndeplinirii obiectivelor

Ciucă anunță plata primei tranșe din PNRR: Cei 2,6 miliarde de euro reprezintă confirmarea îndeplinirii obiectivelor

Prima tranșă de 2,6 miliarde de euro din PNRR a fost plătită astăzi de Comisia Europeană. Nicolae Ciucă susține că plata reprezintă confirmarea îndeplinirii obiectivelor asumate de România.

Prima tranșă din PNRR, plătită de către Comisia Europeană FOTO: GOV.RO

Potrivit premierului, suma acoperă reforme ce contribuie la „tranziția digitală, mobilitate sustenabilă, decarbonizare, audit și control, educație și sănătate, dar și măsuri preliminare în reformarea sistemului de pensii și al fiscalității”.

„Prima tranșă de 2,6 miliarde de euro din PNRR, plătită azi de Comisia Europeană, reprezintă confirmarea îndeplinirii obiectivelor asumate de România și acoperă reforme ce contribuie la tranziţia digitală, mobilitate sustenabilă, decarbonizare, audit şi control, educaţie şi sănătate, dar şi măsuri preliminare în reformarea sistemului de pensii şi al fiscalităţii. De asemenea, sunt incluse măsurile pentru sprijinirea afacerilor şi pentru asigurarea bunei guvernanţe a ţării”, susține Nicolae Ciucă.

Premierul a reafirmat, în timpul discuției cu președinta Comisiei Europene, angajamentul României de implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Am reafirmat, la întâlnirea de la Bruxelles cu Președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, angajamentul nostru de implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență. Este șansa noastră să valorificăm aceste fonduri”, susține premierul.

Ciucă: Concluzii foarte bune ale recentei misiuni de evaluare

Nicolae Ciucă a avut, miercuri, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, cu care a discutat despre aderarea României la Spaţiul Schengen, stadiul îndeplinirii recomandărilor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi al implementării PNRR. De asemenea, au fost abordate temele legate de răspunsul Uniunii Europene la războiul Rusiei în Ucraina şi Republica Moldova.

În cadrul întâlnirilor cu liderii europeni, șeful Executivului a dat asigurări cu privire la angajamentul Guvernului României pentru implementarea coerentă şi cuprinzătoare a ţintelor şi jaloanelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Referitor la ţintele şi jaloanele care mai trebuie îndeplinite, premierul a exprimat disponibilitatea continuării discuţiilor tehnice cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru închiderea lor la termen. El a arătat că sunt în curs de pregătire propuneri de ajustare a Planului, atât în contextul RePower EU - care prioritizează răspunsul la criza energetică, dar şi al economiilor necesare urmare modificării valorii grantului alocat României.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...