Ciucă, discuție despre relațiile bilaterale deosebite cu premierul canadian. Invitație de a vizita România

Ciucă, discuție despre relațiile bilaterale deosebite cu premierul canadian. Invitație de a vizita România

Premierul României a avut, miercuri, o convorbire telefonică cu omologul său canadian, Justin Trudeau. Cei doi oficiali au discutat despre relațiile deosebite dintre România și Canada, care se bazează pe colaborarea din domeniul energiei și valorile comune ca membri ai NATO.

Ciucă, convorbire telefonică cu omologul canadian FOTO: Facebook

Nicolae Ciucă a apreciat sprijinul oferit de Canada în ceea ce privește proiectul de reabilitare a Unității 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă, pe care o consideră o contribuție importantă la securitatea energetică a țării noastre și a întregii regiuni, inclusiv pentru Republica Moldova.

„Guvernul României mizează în continuare pe cooperarea cu companiile canadiene pentru dezvoltarea programului nuclear civil și asigurarea energiei din surse curate și sigure, precum și pe sprijinul constant al Statelor Unite ale Americii”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Totodată, potrivit sursei citate, premierul Ciucă a subliniat colaborarea la nivelul NATO și rolul important al Canadei în contextul războiului din Ucraina și sprijinul oferit atât poporului ucrainean, cât și Republicii Moldova. 

În acest context, Nicolae Ciucă a precizat că România și Europa au nevoie de parteneri de încredere și cu opinii similare pentru consolidarea Flancului Estic, pentru dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare și cooperarea în plan economic.

De asemenea, premierul a punctat că relațiile bilaterale dintre cele două țări au noi oportunități de consolidare în domeniul economic și social.

Nicolae Ciucă i-a adresat invitația premierului Canadei, Justin Trudeau, de a efectua o vizită în România.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…